9 entry daha
  • lennon/mccartney imzalı olsa da tamamen paul mccartney e ait olan bir şarkı. günün birinde beatles ın menejeri brian epstein in asistanı ''bilmem ne taylor'', paul abisine şarkılarını nasıl yazdığını sorar, o da onu bi odaya götürüp eline harmonikasını alıp çalmaya başlar, sonra üzerine söz söyler ve taylor a ben ne dersem tersini söyle der. paul 'hello' der taylor goodbye, paul 'no' der taylor 'yes' ve şarkı ortaya çıkar.

    lakin john lennon şarkıyı beğenmez ve ''bir takım terslikler ve anlamsız karşılıklarla dolu bir şarkı'' diye tanımlanır ama asıl şarkı çıkaracakları single ın a yüzü, kendi şarkısı i am the walrus b yüzü olunca olay kopar. john lennon kendi şarkısının a yüzü olmasını ister ama paul mccartney ve george martin hello goodbye ın daha ticari bir melodisi olduğunu iddia ederler ve sonuç olarak hello goodbye a köşesine kurulurken i am the walrus geri plana kalır. ama günümüze hangisi bir efsane olarak kalır: i am the walrus!

    (beatles sonrası john lennon olay hakkında ''i got sick and tired of being paul's backup band'' der).

    ben de pek beğenmem bu şarkıyı, sözlerin öyleliğini geçtim, o çok cicili bicili produksiyonu kıl eder insanı. sonundaki doğaçlama ''çaça''lı kısım hoştır ama.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap