16 entry daha
  • ilk defa 1997-1998 gibi ahenk ile adından haberdar olduğum bu adam son 10 yıldır durmadan çalışıyor. kendisi albümler yapıyor, başkalarının albümlerinde çalıyor (erkan oğur-okan murat öztürk ikilisinin "hiç" albümünde "tutam yar elinden"deki solosu gelmiş geçmiş en büyük performanslarındandır bence).

    klasik türk musikisi denen şeyin rakı masasına oturunca hatırlanan şarkılardan ötesi olduğunun unutulduğu bir zamanda insanların adlarını unuttuğu makamlar arasında geziniyor, onları hatırlatıyor. bu milletin başındaki en büyük belalardan biri olan imparatorluk artığı olmanın manasını ancak yaratılmış olan kültürü anlamak, yaşatmak, geliştirmekte bulabileceğini, bir bela olmaktan varlığımızın güzel bir parçası olmaya böyle geçebileceğini bilir gibi davranıyor.

    3 notalık küçük bir giriş melodimiz olsun. bunu devam ettir dediğinizde bir hintli, bir iranlı, bir mısırlı, bir fransız, bir irlandalı, bir alman, bir çinli size bambaşka ve kendi topraklarında kulaklarına yerleşmiş müzik ne ise ona benzeyen melodiler mırıldanacaklardır. son 10 yılda yetişen kuşaklar o melodiyi bizim müziğimize benzer şekilde tamamlayabilecekse eğer bunda derya türkan'ın emeği vardır; ister albümleriyle, ister başkalarıyla yaptıklarıyla , ister film-dizi müzikleriyle olsun.

    bunca emek ancak saygı dolu bir teşekkürle karşılanabilir. eline sağlık deriz genç ustaya, müteşekkiriz.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap