1 entry daha
  • başlangıçta söz vardı, flexi'ye verdiğim söz... kendisine 'bilincin zor sorusunu'n cevabını vereceğimi söylemiştim. ama soru gerçekten de zormuş meğersem. dakikalarca, hatta saatlerce düşündüm. baktım ki düşünerek bir yere varamayacağım, mühendislik formasyonumu devreye soktum ve deney yapmaya karar verdim. kainat simülatörü bu verilmiş sözün ürünüdür.

    hemen işe koyulmalıydım. ama simülatörün çalışma prensipleri nasıl olmalıydı? bildiğimiz fizik teorilerini esas almaya karar verdim. küçük boyutlarda kuantum mekaniğini, düşük hızlarda newton fiziğini, yüksek hız, yüksek kütle ve büyük mesafelerde genel görelilik teoremini baz aldım. 3 mesafe boyutu ve 1 zaman boyutundan oluşturduğum minkowski evreninde, zayıf çekirdek kuvveti, kuvvetli çekirdek kuvveti, elektromanyetik kuvvet ve kütleçekim kuvveti şeklinde 4 ana etkileşim tarif ettim. bundan sonrası kolaydı, hemen montaja giriştim.

    yapımı altı gün sürdü. o kadar yorulmuştum ki yedinci günde gözüme görünmesin istedim, sadece dinlendim. ardından, deneylerime başladım.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap