1 entry daha
  • university of warwick'le beraber sahip oldukları ün bakımından london school of economics, imperial college ve oxbridge'den çok aşağı kalır yanı olmadığı halde bu dört okulun çok altında bir yere konularak haklarının yendiğini düşündüğüm üniversite. tek farkları warwick ve university college çok büyük okullardır, lse ve imperial'dan çok daha fazla bölümleri ve öğrencileri vardır, ve haliyle lse ve imperial gibi bir alana odaklanmış değildirler. (aklıma gelen tek şey; lse'nin kütüphanesinin diğer hepsine bastığı kesin bir gerçekliktir.)

    ingiltere içinde ucl olarak kısaltması kullanılır. gower street üzerinde, dehşet güzel, dillere destan, ilk görüşte "beyaz saray olmasın bu?" diye şoka sokan bir ana binası vardır. londra'nın merkezindeki diğer tüm okullar gibi kampüs üniversitesi değil şehir üniversitesidir (bunun ülkemizdeki tek örneği bilgi üniversitesi'dir), üzerine yayılınan geniş çimlikleri, ağaçları, çiçekleri böcekleri yoktur, binaları dağınıktır, ama yine de hepsi birbirine yakındır, aşağı yukarı tottenham court road, warren street/euston ve russell square arasında kalır diyebiliriz.

    genelde kabul standartları lse'yle benzerdir, ancak lse'den kabul alan her gencin ucl, warwick ve oxbridge'e karşı özellikle yüksek lisans seviyesinde ise lse'yi seçmesi nedeniyle türk öğrenci sayısı çok az olan, türkiye'de pek bilinmeyen güzide bir eğitim kurumu, ilim irfan yuvasıdır.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap