14 entry daha
  • görsel

    muhtemelen herkesde aynı neticeyi vermeyecektir ama diyabet ve tip 2 diyabet ile ilgili kendimce baya bir tecrübe yaşadım bu bamya tohumu denen şeyle . bünyede reaktif hipoglisemi zaten vardı. geçen yıl yaşadığım su kaynatmalı, kayış atmalı baya bir sağlık problemleri sonrası, şekerimin yüksek olduğu gözlendi. acil servis testlerimde şekerim hep 170 -190 bandında çıkıyordu. doktorum 3 aylık şekere* bir bakalım dedi. o da nerdeyse 8 civarı 7,9 çıktı.

    sonra nasıl oldu bilmem ama bamya tohumu kullanma işini takıntı gibi adet edindim ve her akşamdan bir bardak suya attığım 10-15 bamya tohumunu, her sabah yumuşamış tanelerini de çiğneyerek hiç ihmal etmeden 3-4 ay nerdeyse gün aksatmadan sektirmeden içtim.

    aradan geçen 6-8 ay sonrasında şu anda açlık şekerim 80 - 90 tokluk 100 - 115 bandından devam ediyor. 3 aylık şeker seviyem* ise 6,15 e kadar düşmüş durumda. bu arada verilen yaklaşık 15 kilonun yanında, glisemik indekse dikkat ederek beslenmemin de kesin desdekleyici etkisi olmuştur.

    bence insülün kullanmayan şeker hastaları , beslenmeye ve de glisemik indeks'e dikkat ederek devamlı ve sektirmeden 1-2 ay şans verip deneyerek bir şey kaybetmezler.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap