5 entry daha
  • kemalizmi kadın mücadelesinden soyutlayarak türkiye’de kadın mücadelesinin tarihini yeni baştan yazmaya kalktı. bunun için kendine özne olarak nezihe muhiddin’i seçti. tarihi eğip bükerek kadının yaşadığı iç bunalımları da kemalizme mâl etti. hiçbir delil ve mantıklı açıklama bulunmamasına rağmen kemalizmin nezihe muhiddin’i delirttiğini ima etti. oysa atatürk öldükten sonra daha 20 yıl yaşamış nezihe muhiddin, çok partili sistemi görmüş.

    yaprak zihnioğlu yaptığı çarpıtmalar ve yok saymalarla türkiye’de kadın mücadelesine en büyük darbeyi vuranlar arasındadır. ‘kemalizm kadın mücadelesine katkı vermemiştir’ obsesyonu ile dini referanslı iktidarın kadınların tepesine binmesinin yolunu açmıştır. her şeyi yok saysak bile sadece kemalizmin getirdiği medeni kanun, türk tarihinin en büyük kadın devrimidir. bunu inkar eden feministi tanrı mecelle ile sınasın.

    bugün kadın dernekleri kapatılmakta, istanbul sözleşmesi iptal edildi, kadınlar herhangi bir hak talebinde bulununca coplanıyor, feminist gece yürüyüşleri yasak, her 8 mart kadınlar biber gazı yiyor. zihnioğlu dahil 4-5 sene öncesinin yae’ci feministlerinin ağzını bıçak açmıyor. oysa dün kadınsız devrim diye atatürkçüleri kadın üzerinden itibarsızlaştırmak için siyasal islamcı iktidar ile at koşturuyordu. bugün ya korkudan ağzını açamıyor ya da kendisine verilen laik cumhuriyete bir taş da sen at görevini tamamlayıp köşesine çekildi.

    karma eğitimden kadın şarkıcıların kıyafetlerine kadar; kadının varoluşuna dair her şeyin kamu meselesine dönüştürüldüğü günümüzde, mürtecilerin payandası ve aydınlanma devrimlerinin düşmanı olduğu için kendisine saygı duymuyorum.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap