42 entry daha
  • google tercume:

    """ plymouth adıyla ilgili olarak, resmi hikaye şöyledir:

    "chrysler mühendisliği ve işçiliğinin ürünü olan plymouth, dayanıklılığı ve gücü, sağlamlığı ve sınırlamalardan kurtulması nedeniyle, ilk amerikan sömürgecileri olan pilgrim grubunu çok doğru bir şekilde simgelediği için böyle adlandırılmıştır."

    gerçek hikaye biraz farklı. walter chrysler 1926'da düşük fiyatlı otomobil alanına girmeye karar verdiğinde herkes ford ve chevrolet'in bu pazara hakim olduğunu biliyordu ve bu nedenle pazara giren her yeni otomobil zorlanacaktı. bu zamana kadar her çiftçinin bir arabası olması gerekirken ve çoğu ford satın alırken, her çiftçi plymouth binder twine'ı duymuştu. chrysler, yeni arabaya plymouth adını vererek iyi bilinen ve güvenilir bir isimden yararlandı.

    rekabete rağmen, ilk üretim yılında (aslında sadece altı ay) üretim açısından on beşinci oldu ve 1931'de amerika'da en çok satan üçüncü araç oldu. 1930'da chrysler, plymouth'ların dağıtımını üç chrysler bölümünün tümüne (chrysler, desoto ve dodge) genişletti.

    1950'lerde, plymouth mühendislik, satın alınabilirlik ve dayanıklılık konusunda bir üne sahipti. 1957'de plymouth üretim zirvesine ulaştı. 1960'lara gelindiğinde, plymouth hızla pazar payını kaybetti ve üçüncü sıradaki yerini pontiac'a kaptırdı. 1971 ve 1974 arasında, plymouth kısa bir süreliğine üçüncü sıradaki statüsünü geri aldı, ancak 1980'lerde popülaritesi düşmeye devam etti. 2001 yılına gelindiğinde, plymouth'un yalnızca bir modeli vardı, neon ve son plymouth, haziran 2001'de toplandı. ""

    plymouth otomobil , 1928 - 1977 fotoğraf günlüğü:
    https://www.dailykos.com/…-1928-to-1977-photo-diary

    (bkz: plymouth cordage company)

    (bkz: plymouth binder twine)
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap