7 entry daha
  • daha önce miami, new york ve londra nobu' yu deneyimlemiş birisi olarak söyleyebileceğim tek şey olağanüstü olmuş. daha önce istanbul'un birçok dünya markası restoranın mezarı olduğunu düşünerek acaba bu da mı öyle olacak diye şüpheyle gittim ama bu sefer hakketen olmuş bu iş. süzer plaza içinde iki kattan oluşuyor. bir kere mekan son derece sade, şık ve her detayında kalite var.
    üst katta devasa bir sushi bar, alt katta kokteyl bar ve geniş bir teras alanı var, her iki taraftan manzara güzel. sigara kullanmadığım için üst katta oturdum hafta başı olduğundan dolayı sanırım çok sakindi.

    yemekler... nobu'nun olayı muazzam japon mutfağı ve suşi. tadım menüsünden seçtiğim için sıcaklar, soğuklar, suşiler derken bayağı bir tabak tatmış oldum.
    direkt söyleyecek olursam yemekler nobu' yaraşır şekilde.
    benimle ilgilenen irem hanıma ayrıca teşekkür ederim menü ve restoranla ilgili ne sorsam cevaplayıp çok güzel yönlendirdi. restoran açılmadan evvel uzun bir eğitim almışlar ayrıca mutfakta ve serviste yurtdışından gelen çokça çalışan varmış.
    bu seviye restoranlarda yemekler bir şekilde memnun bırakıyor fakat içecek ve bar kısmı genelde unutuluyor. ben ekstra bara önem veriyorum bu yüzden çıkmadan evvel barda oturup birkaç kokteyl içtim ve işleyişi izledim. mezcal passion, green sky ve ismini unuttuğum dışı çikolatalı bir kokteyl denedim. diğer nobular bir kenara gittiğim çoğu kokteyl bardan daha temiz bir iş çıkartıyorlar tek kelime ile bayıldım mutlaka denenmeli. sırf bar için yine gideceğim.

    final...eminim tr'de yapılan tüm işleri taşlayan tipler bizde şöyle olmamış böyle olmamış yurtdışında şöyle böyle diye çıkacaktır. onlar zaten hep varlar. bu sefer olmuş diğerlerinden de iyi olmuş.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap