7 entry daha
  • klasik olduğu üzere, mangası daha güzel.
    konsept itirabiyle oldukça sert mevzulara daldığı için mangasından okumak daha güzel. ama açıkçası anime uyarlaması, hikaye sıraları dışında, manga'dan çok da farklı değil, %98 aynı. gene de mangadan okurken daha zevk aldım, sanırım ingilizce çevirilerin daha bir güzel olmasından dolayı.
    hepimizin aklını başından alan revy ile tıfılımız rock arasındaki ilişki de daha bir anlamlı sanki mangada. tabi revy karakterinin "aklımızı almasında" pek güzel bilinçaltı göndermeleriyle dolu olmasının önemi büyük. bir kere taş gibi abi, ondan sonra erkek gibi, yani maskülen değil çoğunlukla ama yırtıcı, sert, savaşçı. rock'u zor durumlardan kurtarıyor falan, erkeğini paso arkasını toparlayan taş gibi kız modeli işte, kim istemez? ama tabi allahtan hikaye klişe anime/manga saçmalıklarına bulanmıyor da biz de rahat nefes alarak okuyabiliyoruz/izleyebiliyoruz.
    güzel güzel, bakalım nereye kadar gidecek.
    bu arada bu kadar güzel bir manga olmasına rağmen, sanırım biraz anti-klişe olduğu için çevirmen bulamıyor insanlar! misal bildiğim kadarıyla şimdilik 8. volumu çeviren yok nette, ki hepsi çıkmadı gerçi daha. bakalım, japonca mı öğrensem acaba ne yapsam?

    edit: bu ara yazmayı unutmuşum, black lagoon için en güzel tanımı wikipedia yapmış.
    "varoluşçu anime!"
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap