303 entry daha
  • isviçre merkezli kullan ve at mantığında saatler üreten marka. kullan at diyoruz çünkü olası bir sorunda veya hasarda saati geri çalışır hale döndürmek çok zor. son senelerde özel koleksiyonları dışında genelde plastik olan saat kasalarını bu sene seramik alaşımlı bir malzemeye geçirmeye başladılar.

    omega markasını kendi şirketleri içinde bulundurmaları sayesinde omega ve bond işbirliği sonrası bond'un 25 filmi için çıkardıkları saatler görece mantıklı ve hoş bir hamleydi. sonuçta bond'un saati goldeneye'dan beri omega seamaster ve her bond hayranı bu saate kolay kolay sahip olamaz(hele bizim ülkemizde). lakin son duyurdukları swatch speedmaster veya markanın kendi koyduğu adıyla "moonswatch" omega gibi köklü bir markanın en ikonik iki modelinden birine saygıszlık resmen. muhtemelen her sene düşen satışlarını bu şekilde tekrar yükseltmeye çalışacaklar ama neden speedmaster gibi bir saatin kasasını plastik ve seramik bir malzeme ile değiştirip dandik quartz bir mekanizma ekleyip ucuza satmaya çalışırlar pek anlam veremedim.

    saatin üstünde omega logosu var kesinlikle bir omega butiğinde satılmayacakmış... sanırım sırf saat almak için gelenlere 100 dolarlık şampanya ikram eden omega cebinde 260 dolarla gelen insanları butiklerine sokmak istemedi. saatin online satışının olmayacağı ve sadece belirli swatch butiklerinden bir kişiye en fazla iki adet satılacağı konuşuluyor. benim tahminim sınırlı üretim falan olmaz bayağı bayağı satışı yavşlayana kadar satar bu saati swatch, türkiye pazarına girerse tahminlerime göre 7-8k arası bir fiyatı olur.

    omega ise zaten son senelerde rolex'e karşı sürekli kaybettiği marka prestijine sağlam bir darbe daha alır bu model sonrası
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap