302 entry daha
  • az önce denk geldiğim şu videoyu izleyince 2019 yılında yazdığım şu entry aklıma geldi:

    ----

    bir nesil için çok havalı ve hoş bir saat markasıydı, fakat dünya değişiyor, zevkler değişiyor, insanlar değişiyor. bir çok insan nezdinde swatch efsane bir marka hala, ama firmanın malesef inanılmaz tutucu, hatta yobaz diyebileceğim ürün tasarım kültürü var. saat tasarımları neredeyse ilk günkü gibi, çok çeşitlilik varmış gibi gözüküp de bu kadar dar bir kalıba sıkışmış kaç marka var bilmiyorum. öncelikle bir zamanlar sizi kullanan çocuklar, gençler büyüdüler, yaşlandılar, ölüyorlar ama bu adamlara sunabileceğiniz hiçbir doğru düzgün ürün yok. ben markayı çok sevdiğim için ara ara swatch mağazalarına gidip, elim boş geri çıkıyorum. çünkü hala 8-25 yaş aralığına hitabeden bir tasarım koleksiyonları var. xxl ürünleri yok. takım elbise ile giyilebilecek doğru düzgün ağır abi modelleri yok. çok mu zor 30+ yaş insanların için deri kayışlı, xxl kasalı vb. türde farklı seriler çıkartmak.

    swatch saat almak istiyorum, ama swatch, saat almamam için her şeyi yapıyor. bir sürü tekstil markası gümbür gümbür modeller çıkarıyor. swatch yeni bir tasarım stratejisi geliştirmezse bence küçülüp, yok olacak. dev firmalar bu kızgın piyasa rekabetine dayanamayıp yok oluyorlar, yazık olur swatch'a.

    ----

    daha dün swatch'ın sitesine girip modellerini incelemiştim, istiyordum ki bir swatch'ım olsun. birkaç ayda bir siteye girer modelleri kontrol eder, fakat saat almadan çıkarım. çünkü markayı seviyorum, modelleri sevemiyorum. bu videoyu izleyince aklıma ilk gelen yazdığım entry'i swatch merkezine ileten bir türk çalışanın dikkate alındığı düşüncesi oldu. resmen benim çok şikayetçi olduğum bir konuyu swatch'ın da içinde olduğu grup dikkate alıp benim gibi insanlar için böyle bir çözüm geliştirmişler. bence harika bir fikir. grubun diğer markaları da swatch ile böyle bir iş birliğine girip bu markayı 30+ yaş üzerine açmalılar. bence harika bir fikir. omega gibi üst segment sayılabilecek saatlerin karizmasını da fazla çizdirmeden, limited edition ürünler çıkarılabilir. dahası, swatch kendi başına da mutlaka daha ağırbaşlı modeller çıkarmalı. bu fikrim hala geçerli.

    videoda geçen saat modellerinden favorilerim ise; dünya, mars, pluto.
    saatin internet satışı olmayacakmış ve sadece belirli şubelerden satılacakmış.

    ilgili başlık: (bkz: swatch omega speedmaster moonwatch)

    edit: şu videonun altındaki yorumların çoğu da benim gibi harika bir pazarlama fikri olarak görmüşler durumu.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap