8 entry daha
  • bireysel olarak bir vala gören ikinci insan. ilk kişi ise tabii amcası hurin'dir. sayısız gözyaşı savaşı sonrası ulu balrog gothmog tarafından bizzat yakalanıp angbad kalesi'ne götürüldü. o vala melkor'u bizzat gördü, onunla konuştu ve onunla alay etti, bunun karşılığında lanetlendi ve soyu da sayısız acı gördü.

    tuor sarışın bir geçti. yüce vala ulmo ona gondolin'i kurtarma, noldor'u kurtarma kaderini yükledi. önceleri turgon'a nasihatlediği şekilde onu sağ sağlim gondolin'e ulaştırdı. bu peygamber'in tanınma yolu ise bizzat turgon'un vinyamar kalesi'nde bıraktığı zırhı ve silahlarıydı.

    dor lominli olan tuor'un babası huor sayısız gözyaşı savaşı'nda yitip gitti. sonrasında o sıralarda hamile olan annesi dor lomin'i doğulu gaddar edain'in sahiplenmesi üzerine orayı terk eyledi. dağların gölgesine saklandı ve o kadına orada gri elfler sahip çıktı. ona babalık eden annael adında bir elfti. kadın oğlunu doğurdu. sonra oğlunu elflere emanet edip kuzeye yöneldi. sayısız gözyaşı savaşı'nda ölenlerin melkor'un emriyle toplanıp yakıldığı tepelere kocasının cesedini aramaya çıktı. muazzam mesafeyi tek başına kat ettikten sonra bu tepeye yığılıp son nefesini verdi.
hesabın var mı? giriş yap