2 entry daha
  • okuyucalarının stephen king'in son on yılda yazdığı en başarılı romanı olduğunu söyledikleri kitap. ben bu iddiayı destekeleyemeyeceğim çünkü şimdiye kadar okuduğum ilk ve tek king romanı.
    aynı zamanada, varlığından haberdar olduğum king'in yapıtları edebiyat sayılır mı tartışmasına haddim olmayarak -- en azından bu kitap için -- evet kesinlikle sayılır saflarında katılmamı sağlamış olan eser.

    herşeyden önce, king karakterlerini (ki edgar freemantle bir inşaat işçisi değil paranın gözüne vurmuş bir müteeahit ) mükemmel geliştiriyor. kitaptaki üç ana karakterin diyalogları inanılmaz gerçekçi, eğlenceli ve dahası insanın yer yer içini ısıtıyor. gerçekten çok sevilebilir karakterler yaratmış, ayrıca, king arkadaşlık ve dayanışma duygusu gibi mevzular ve hayatın ne kadar kısa olduğu gibi hayattan büyük sorular hakkında da birşeyler söylüyor.
    türün içinde ne kadar saygın bir yerde durduğu konusunda tipik okuyucu olmadığım için ne kadar sağlıklı bir yorum yapabilirim bilmiyorum. doğaötesi öğelere hem edebiyatta hem de hayatta hep çok az ilgim oldu. ancak şu kadar söyleyeyim, okurken götünüzün atacağına garanti verebilirim.
    sürükleyici bir hikaye, eğlenceli diyaloglar, süper doğaötesi gerilimi ve kolay okunabilmesiyle dört-dörtlük bir kitap duma key.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap