8 entry daha
  • kimse yazmamış. bu adam eski solcudur, bolşevik bile denebilir. birinci dünya savaşı sırasında ruslara esir düşüyor ve 1918'e kadar esir kampında kalıyor. 1917'deki rus devriminin etkisiyle rusça öğreniyor ve marksizmle ilgilenmeye başlıyor, esir kampındaki son zamanlarında bolşeviklere yardımcı bile oluyor.

    artık partinin sol damarından mı etkilendi nedir, 1925'te nazi partisine katılıyor. 30'lu yılların sonuna doğru bu tekrar rusya'ya gidiyor ve sanırım ilham almak amaçlı* stalin'in büyük temizliği sırasında kurulan mahkemelere, yargılamalara tanıklık ediyor. hukuk nasıl iktidarın fahişesi yapılır notlar alıyor.

    ikinci dünya savaşı sırasında wannsee konferansına katılıp nihai çözüm'ün onaylanmasına başrolü alıyor, nazileştirdiği alman hukukuna da önemli katkıları oluyor ancak hitler onun fazla yükselmesini istemiyor. sebebi ise tabii ki bolşevik geçmişi. goebbels hitler'e bunu adalet bakanı yapalım deyince hitler "eski bolşevik olan mı? hayır" demiş.

    sophie scholl gibi isimler de dahil, özellikle 20 temmuz 1944'ün ardından kısa vadeli düşünüp rejimin gözdesi olabilmek için etrafa adeta idam kararı saçıyor. nazi almanyasında 1941-1945 arası 5000'den fazla idam kararının 2600'ü kendisine aittir.

    3 şubat 1945'te abd bombardımanıyla üstüne kolon düşmesi sonucu ölüyor.

    yargıyı o kadar ele ayağa düşürmüş, o kadar fahişe etmiştir ki halkta kesinlikle olumsuz etki yapacağından dolayı goebbels bu adamın mahkeme kayıtlarının yayınlanmasını istememiştir. o kayıtlardan ikisi tık tık. aşırı adil ve tarafsız bir hakim*

    özet: solcunun eskisinden kork. bak, bir başka eski solcu (bkz: benito mussolini)
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap