2 entry daha
  • erkek vucudunun (da) metalastirilmasina asla karsi olmayan bir insan olarak benedict cumberbatch'in nonik gotune doydugumuz bir film. ayni sekilde zarif bir masturbasyon sahnesi de iceriyor. mevzulari narin ve dozunda tutmak icin bu kadar caba sarfedilmeseydi daha iyiydi tabii. ama sanirim o zaman da netflix gibi ortamlarda izleyemezdik.

    --- spoiler ---
    filmin neredeyse sonuna kadar "o niye oyle oldu ki? bu kadin niye boyle davraniyor? sunun derdi ne ki?" gibi cokca soruya hasil oldum.

    mevzu su ki; film bir kitap uyarlamasi ve montana, abd yoresindeki gay kovboylari anlatmak uzerine. tabii alttan birkac sosyal mesaj da verilmis. ozetle rose bacimiz, aileden zengin phil ve george kardeslerin ciftligine yakin bir noktada bir mekan isleten, hos bir kadin. esi kendini asarak intihar ediyor. rose dul kaliyor. bir sure sonra kardeslerden daha narin ve iyi bir insan olan george, rose ile muhabbete giriyor ve phil'e haber vermeden evleniyorlar. phil, george'a duskun. evlenmesine ve rose'a karsi hayli tepkili ve rose'u sinir etmek icin elinden geleni ardina koymuyor. filmin bu kisimlarinda iki ihtimal icin izliyorsunuz.

    1. phil, cok erkeksi ve duygularini bastiran bir kovboy. rose'a duygularini sonra anlayacak. abisinin karisiyla ufak bir ask-i memnu ortami donecek.

    2. phil, abisine asiri duskun, hastalikli bir kovboy. abisini paylasmak istemedigi icin bir sekilde rose'a hayati zindan edecek, sonra olaylarla yuzlesmeli bir psikolojik drama cikacak.

    gercekte olan ise su; phil, gay. kendisine ciftciligi ve kovboylugu ogreten bronco henry denilen adam ile emmeli gommeli bir iliskisi olmus. onunla ilgili anilarina oldukca bagli ve bunu asamiyor. kendine bile itiraf edemedigi narinligini saklamak icin kaba saba erkek goruntusune siginiyor ve homofobik tavriyla kendini var ediyor. bu sirada abisi george'un evlendigi rose'un oglu "peter"a gozu ve de akli takiliyor. cocuga el veriyor. seni egiticem, sana sahip cikicam bilmem ne ayagina baska isler pesinde. peter da cakal. tip okuyor, kadavralarla arasi iyi. ve annesine hayati zindan eden adama karsi cilgin planlar pesinde.

    bundan sonrasini da anlatmiyorum ki erkek seksapelligi disinda izleyecek sebebiniz olsun, dilerseniz.

    --- spoiler ---

    oldukca bunaltici bir film. izlemek bana, benedict'le ilgili guzel anilar disinda hicbir sey katmadi. cok ovuldugu icin bir bakayim dedim. vaktiniz varsa izleyebilirsiniz.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap