7 entry daha
  • ne yazık ki ekonomik krize dayanamamış yayınevi.

    kapanma haberini twitter hesaplarından şöyle duyurmuşlar:

    "başlarken "muhteris yayınevi" demiştik, başına "kifayetsiz" sıfatını da ekleyebiliriz artık. yort'un kitaplarını kısa bir süre daha http://yortkitap.com/ adresinden alabilirsiniz. gerisini, öngörülü bir okurumuzun bir zamanlar kaygılandığı üzere, nadir'den toplayabilirsiniz.
    kısa ömründe yort'un yanında olan kişi ve kurumların desteklerine ve burada yazanların güzel sözlerine müteşekkiriz. elbette yort'un badem gözleri de (daha nicesi gibi) hayli geç taltif edildi. ah vah ederken göz ucuyla şunları da kayda geçirmek elzem:
    fahiş iskontolarla kitap alıp aylarca, yıllarca ödeme yapmayan dağıtımcılar; kitap tanıtımlarımızı ulaştırdığımız ama sadece birinden (sayıyla 1) yanıt alabildiğimiz muvazzaf akademisyenler; kesesinin ağzına kırk düğüm atmış stk'lar ve daha akla gelebilecek nice aktör varken dayanışma ve umut gibi kavramları daha tasarruflu kullanmak gerek. bahsi geçen kurumların pek çoğunun da adını ve tüzüğünü daha dürüst ve gerçekçi bir perspektifle değiştirmesi de iyi olur herhalde.
    mevzu henüz sıcak olduğundan, kifayetsizliğimiz, durumun tahlilini sarih bir şekilde yapma yetimize de bulaşık. bir gün daha sistemli bir tahlile girişiriz; o gün bugün değil.
    bunları sitem olsun diye değil, müstakbel teşebbüslere temkin malzemesi olsun diye yazıyoruz: bir gün, hazırladığınız kitabı matbaaya gönderirken "bin adet olsun bari; koca memlekette bin kişi okur yahu bunu," diye düşüneceksiniz ya; düşünmeyin öyle. herkese sevgiler, selamlar."
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap