57 entry daha
  • her ne kadar daha önce hakkında türlü kişilerden "eski japonyada hiphoplu çizgifilm... peeeh" yorumları duymuş olsam da, bizzat izledim ve kararımı verdim ki; muhteşem bir animedir. zevk renk tabii ki tartışılır ama "bunu seven bunu da sevdi" örneği açısından ve watanabe'den dolayı sanırım yine şahsen ben cowboy bebop'u ne kadar sevdiysem bunu da o kadar sevdim.

    özellikle belirtmek lazım, gerçek tadını almak için mkv'lerini çekiniz. öncelikle akıcı animasyon, detay vs. açısından, ayrıca da ingilizce altyazı ve orjinal japonca seslendirmesi tavsiyemdir, mugen'in ve jin'in karizması bozulmasın. ingilizce dublajı çok yapay ve mekanik olmuş, kötü ilk intiba yaratabilir; kesinlikle uzak durulmalı.

    ayrıca her bölümün sonundaki shiki no uta parçasına da özellikle değinmek lazım. zira bu şarkısına olan beğenim sonrasında araştırıp öğrendiğim üzere normalde gayet rnb ve jpop'çu olduğunu farkettiğim minmi hanım söylüyormuş ve diğer hiç bir şarkısının da bununla alakası yok ne yazık ki. amma velhasıl vokalde öyle güzel bir iniş çıkış var ki bu şarkıda ve sözler de o kadar güzel ki, etkilendim, duygusallaştım, her bölüm bitişinde "mata yo gaakareba owakare.." diye girdiğinde muhallebi gibi oluyor benim gibi pis metalci gazlı bünye bile.. işte o derecedir.
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap