112 entry daha
  • 2.sezon 8.bölum spoiler--- spoiler ---

    sezonun benim için en duygu yüklü bölümüydü. jamie fokin tartt'ın karakter gelişimi inanılmaz. babasıyla olan son sahnesinde roy'un ona gidip sarılması harikaydı. bu sahnede ted de sarılma işini yapabilirdi fakat roy'un yapması daha anlamlıydı roy da phoebe'nin hayatı üzerinde kötü bir etkisi olduğunu düşünüyordu aynı jamie'nin babasının jamie'ye yaptığı şekilde. belki de bu yuzden gidip jamie'yi teselli eden oydu. o sahnede göz yaşları pıt oldu hafiften.

    koç lasso'nun sonunda doc'a açılması içimi ferahlattı. doc ile lasso arasında da hafif bi elektriklenme almadım değil olur mu olur *

    sam ile rebecca ilişkisi olmamış, yakıştıramıyorum. yol yakınken vazgeçmeleri lazım.

    man city'den 4 yiyip elenmeselerdi iyiydi ya. koç lasso'nun başarı görmesini istiyorum artık yeter senaristler.

    ted sonunda doktora açıldı. babasının intihar ettiğinden bahsetti.

    reddit'te ted'in ruhsal durumuyla alakalı çok güzel bir post gördüm dilim döndüğünce postu ve altında yazılan teorileri özetlemek gerekirse redditteki eleman intihara meyilli veya intihar ile yakın bir geçmişi olan insanların, karşısındakinin intihar etmesini engellemek veya ne biliyim ertesı gunu görebilmesini sağlamak için onlara yarın da yaşaması için bir neden sunmalarından bahsetmiş. nedenin büyüklüğü önemli değil. dizide ted mesela beard'a yarın kahve sırası sende unutma diyor. babasının intiharı onu ne kadar etkilemişse artık çevresindeki herkese koruma içgudusuyle yaklaşıyor. kuçuk bir kahve sırasının bile beard için olmasa bile ted için çok büyük anlamı var. ted'in insanlara karşı bu kadar iyi niyetli ve pozitif olmasının nedenini de, onların hayatını daha iyi yapmak ve intihar etme düşüncesinden onları uzaklaştırmak için olduğundan bahsediyor. başka bir kullanıcı da karısının ted'den boşanmasının sebebinin ted'in bu güvensizliğini karşı tarafa aşırı korumacı bir şekilde yansıtması olduğundan bahsetmiş. duşununce hepsi mantıklı sebepler. doktor'u 10 dakikada bir araması doktor'u kaybetmemek istemesiyle alakalı. doc ted'e bisiklet surmek benim mutluluk sebebim demesinden hemen sonra ona bisiklet alması veya 1.sezonda kocasından boşanan rebecca'ya her gun kurabiye yapıp vermesinin altında yatan asıl sebep bile belki de bu travmadan kaynaklı.

    bu bolum bu yuzden ted'in karakter gelişim açısından çok önemliydi bence. ted ile ilgili bilinmeyen bir çok soruya veya davranışlarına, yerli yersiz esprilerine vs cevap niteliğinde bir bölüm oldu.

    edit: dizinin amerika'da gösterime girdiği tarih 10 eylül intihar farkındalık günüymüş bu arada
    --- spoiler ---
394 entry daha
hesabın var mı? giriş yap