• 60'larin new york underground muzik scene'inin onemli figurlerinden biridir tony conrad. o donem minimalist deneylere imza atmis dream syndicate'de john cale, la monte young gibi sonradan tek baslarina da ciddi islere imza atacak onemli avant garde muzisyenlerle calismis, grupta kemaniyla yer alip drone deneylerine katkida bulunmus.
    grup dagilinca velvet underground oncesi lou reed ile kisa sure primitives adi altinda isbirligi yapmis. lou reed ile dostlugu sonralari da devam etmis. lou reed'in grup ismini buldugu sado maso ile ilgili kitabi, lou'ya veren kisi de tony conrad...
    ayni donemde deneysel sinema calismalarina girismis, 70'lerin basinda alman krautrock'culari faust ile yaptigi bir album disinda muzik icrasindan uzaklasmis. arada da buffalo sehrindeki state university of new york'da medya uzerine calismaya baslamis. 80'lerde, sonradan mercury rev olarak taniyacagimiz grubun uyeleri, conrad'in ogrencileri olmuslar, sonradan kendisinden epey feyz aldiklarini soylemislerdir.
    90'larda tekrar muzik icrasina yonelen conrad, 95'de uzun bir aradan sonra ilk albumunu cikardi slapping pythagoras adi ile. jim orourke, gastr del sol gibi muzisyen ve gruplarla da gerek canli performans, gerek studyo kaydi olarak isbirliklerini surdurdu.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap