• islamcı camia içinde en düşük şuur seviyesine sahip olan tayfa bunlardır.

    adamlardaki bilinç o kadar düşüktür ki, herhangi bir noktadan bunları yakalayıp yukarı doğru çekmenin imkan ve ihtimali yoktur. o denli kitlenmiş kalmış kimselerdir bunlar. nerdeyse yaptıkları her şey yanlış, tuttukları yol çıkmazdır.

    bu tayfaya laf anlatmak mümkün olmadığı için, ben bunları vesile edinerek başkalarına hitap etmeyi tercih ederim şahsen.

    kuran kelamının anlamlı olması onun cüzi bir yönüdür sadece. esasen kuran'ın her bir ayeti, her bir kelimesi hatta her bir harfinin bir frekans okyanusu olan evren üzerinde etkisi vardır. kuran'ın ayetlerini yerli yerince kullanıma almayı bilen kimsenin şu alemde elde edemeyeceği şey yoktur(yetkisiz kullanım suçtur ve ağır cezası vardır. evren denilen yazılımı hack'lemek yasaktır)

    kuran'ın üstbeyne(korteks, zeka) hitap eden yönü birse, altbeyne hitap eden yönü bindir. bu nokta "ahirzamanda öyle kimseler gelecektir ki, okudukları kuran boğazlarından aşağı inmeyecektir" hadisinde bildirilmiştir. bu hadiste bize kuran'ın bir titreşim frekansı olarak altbeyne(kalbe) dahi hitap ettiğini, ancak altbeyni terbiye olmamış ve karanlık durumda olan kimselerin kuran'ın bu yönünden faydalanamadığını söyler. esasen gerçekten kuran okuyabilmek ve ondan gerçek fayda görebilmek için gerekli önşartın temizlenmiş olmak gerekliliği bizzat kuran'da "temizlenmemişler ona el sürmesinler"(vakıa 79) denerek ifade edilmektedir.

    altbeyni temizlenmediği halde kuran okuyan kimse artık sadece mantık ve zekası ile başbaşa kalmıştır. düz mantık ve kıyasla saptıkça sapması kaçınılmazdır. halbuki kuran'ın gerçekten anlaşılması farklı bir süreçtir. tertemiz bir altbeyin(kalp) sahibi kuran'ı okudukça, okunan ayetlerin titreşimleri altbeyinde nur dediğimiz pozitif enerji frekanslarına dönüşür. her ayetin titreşimi, dolayısıyla açığa çıkardığı nur frekansı farklıdır. işte bu açığa çıkan nur, canlı şuurlu bir varlıktır; belli bir bilgi dalgasıdır; melektir. işte seni ilim irfan sahibi yapan o kalbe indirdiğin meleklerdir. yoksa bu iş hindi gibi düşünmekle olmaz.

    o yüzden ilmin de irfanın da başı, kalbin(altbeynin) temizliğidir. altbeynin her bir basamağı bir hayvanı temsil eder. altbeyni temizledikçe kişi hayvan basamaklarında tırman tırmana en sonunda insan basamağına ulaşma şansını yakalar. işte böyle bir şahıs kuran'ı gerçek boyutları ile değerlendirebilir. geri kalanlar ise kuran'ı toplumsal, siyasi vs. hedefler için kullanmış olurlar sadece.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap