3 entry daha
  • bu filmde ayni rolu iki aktrisin beraber oynamasi spontane tane uzumler gibi akla gelmis bir surrealist pustluguymus megerse. bunuel zaten olayi hatirlamiyordu bir roportajinda. iki aztek ve fazla cinfikir sinema elestirmeninin cintonik sorularina cevap verirken cok surrealistmis yine don luis. hatirlamiyorum, oyle mi, aa nefis bir fikirmis kim akil etmis, gibi cevaplari var merakli sorulara.
    bunuel'in sanco panco'su jean claude carriere in anlattiklari bunuel'in yaratma sureci icin en guvenilir kaynaktir kanimca. dedigim gibi, bunuel, son yillarinda hem sagir hem de kafasi bulutlu, ve kel ve fodul, ustune kaymak surrealist dede olarak dolastigi icin ben sahsen anlattiklarina pek inanmiyorum, sadece guluyorum. cunku gulunecek seyler anlatiyor filmleri hakkinda, her roportajinda.
    catherine deneuve'un oyunculugunu hic begenmedigini de kendisi soyluyor. fakat kimse inkar edemez tabii o meshur rol icin ideal surat oldugunu bu kadinin. film, yani gunduz guzeli filmi, gercekten de pek iyi bir bunuel filmi olmasa da, belki deneuve yuzunden belki de meshur romaninin ismiyle, bunuel'in en cok is yapmis filmidir. fakat tabii ki bu basliktaki bunuel filmiyle bunuelesk olcutler iki filmin kiclarini yerlestirdikleri terazinin kefelerine kondugunda, arzunun o belirsiz, o silik nesnesi gunduz guzelini yerinden ziplatir.
    carole bouquet ve angela molina (almodovar da sever kendisini, ki sanirim biraz da bunuel'e saygisindan) ayni rolu oynarlerken ister istemez izleyicinin kafasi tek yone calisir. acaba iki farkli aktrisin ayni rol icin gozuktugu sahneler arasinda nasil bir ayna vardir. su sahnede bouquet'nin gozukmesinin altinda ne renk guvercinler yatar da, molina'nin sahneleri daha mi isveli, fettan bir kadina projektor tutar. ben hep oyle saniyordum, en azindan. kisilik bolunmesi, sizofreni, mizofreni, mavitreni aramak yersizmis megerse. bunuel 'in citlattigina gore bouquet'yi yetersiz bulmus filmi cekmeye basladiginda ve molina'yi getirmis sete. ispanyol molina'nin sert hatlarinin yaninda frenk bouquet'nin mayhos gozleri pek guzel pudra gorevi gorunce ikisini de oynatmayi dusunmus.
66 entry daha
hesabın var mı? giriş yap