2 entry daha
  • insülin direnci sonucu ortaya çıkan hastalıktır. insülün hormonu glukozu hücreye taşıyamaz ve kandaki şeker oranı artar. tip1 diyabette ise insülin hormonu yeteri kadar salgılanamaz. farkları budur.

    peki insülün direncine ne sebep olur? hücre yağlanması. yani sanılanın aksine tip2 diyabetin sebebi aşırı şeker tüketimi değildir. (aşırı şeker başka hastalıklara sebep olmaz demiyorum ama diyabetin sebebi şeker değil.)
    hayvansal gıdaların yani hayvansal yağların aşırı tüketilmesidir. tip2 diyabetin sebebi özellikle doymuş yağlardır. et, kümes hayvanları, fast food, tereyağı, margarin, peynir doymuş yağ açısından yüksektir. bu yağlar zamanla birikerek (egzersiz o yüzden önemli) hücrede yağlanmaya sebep olur ve glukoz bu yağlardan dolayı hücreye giremez.

    önlemek için: hayvansal yağları elinizden geldiğince azaltın. bitkisel besinleri de tüketmeyi alışkanlık haline getirin. düzenli egzersiz yapın. yürüyüş, yüzme, bisiklet sürmek, futbol, voleybol gibi.

    hasta iseniz: beslenmenizden doymuş yağları çıkarmaz zo run da sı nız. peyniri unutum tereyağını unutun kırmızı eti unutun. tamamen bitkisel beslenmeye geçin. baklagil ve sebze tüketin. ve düzenli egzersiz yapın. en basiti yürüyüş. 6 hafta sonra farkı göreceksiniz.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap