7 entry daha
  • genc arkadaslarim icin sagduyu ile bir kez daha yazayim.

    macaristan hukumetinin aldigi karari elestirmek, protesto etmek baska sey, bunu bir futbol turnuvasi kapsaminda kitlesel olarak (resmi izinle) yapmaya kalkmak baska sey. uefa buna izin vermemis diye elestiriliyor. neden versin ki, siz delirdiniz mi? uefa kendi duzenledigi turnuvanin bir takimina karsi, takimla ve oyunla hic ama hic ilgisi olmayan bir konu uzerinden kitlesel olarak yapilacak olan bir karalamaya, bir protestoya izin verebilir mi, sizin hic mi akliniz yok?

    elestiren giysin rengarenk tshirtunu gelsin stada. hatta eminim macar taraftarlarin bir kismi da bu protestoya katilacaktir. fakat turnuvanin organizatorunu tarafina alip, konuya taraf olmayan bir futbol takimi ve bu takimi destekleyen ve bu yasaya karsi cikan milyonlarca macar taraftarini tek kalemde karalamak tabii ki de etik degil. siz ne soylediginizin farkinda degilsiniz.

    "futbol hicbir zaman apolitik olamamissa" bu bunun mutlak dogru oldugu anlamina gelmez. dogru olan futbolun apolitize olmasi ve bunun icin hepimizin caba sarf etmesidir.
    "boyle gelmis boyle gider" mantigiyla siz de elestirdiginiz seye donusuyorsunuz, haberiniz yok. farkindalik o derece zayif.

    iste bu yuzden bu ulkedeki solcularin %90'i cakma solcu. yobazligi hep din ile, gericilikle tanimladik fakat siz bu ulkedeki liberal gorunumlu yobazlari zannediyorum tanimiyorsunuz. bu arkadaslar onunde oyle bir yobazliga maruz kalirsiniz ki akliniz sasar. iste bu kitle lgbt karsiti yasayi elestirir (hakli olarak), ama elestirirken oyle aksiyonlar alir ki diger yanda sucu gunahi olmayan bir kitlenin haksiz bir platformda bu karalamanin tarafi olmasina goz yumar. umrunda bile olmaz oradaki etiksizlik, magduriyet.

    birkac dakika dusunun.
117 entry daha
hesabın var mı? giriş yap