28 entry daha
  • thermomix kullanıcısıyım. güzel alet. fakat pahalı.

    pirinci pirinç unu yapıyor. pudra şekerimi kendim yapıyorum. karabiberimi kendim öğütüyorum. muhtemelen kahve de çekilir, denemedim (güzel öğütücü)

    krema kıvamında ve pişmesi gereken yemekleri (muhallebi, püre, mercimek çorbası) genelde iyi yapıyor. elle dibini sıyıra sıyıra yapmadığı için bir miktar dibini tutabiliyor ama genelde iyi. patates püresi mükemmel, süzgeçten geçirmeye gerek yok, başında beklemeye gerek yok.

    sous vide pişirmek için mantıklı olabilir. sıcaklık kontrolü olması güzel. bu iş için ayrı aletim var, bu amaçlı denemedim.

    hazneyi belli sıcaklıkta tutmak için (atıyorum 55 derecede sabit turmak için) en alttaki bıçağın muhakkak çalışması gerekiyor. düşük devirde bile olsa iri taneli kalsın istediğiniz parçalar ufalanabiliyor. yoğurt yapmak veya hamur mayalamak için uygun değil, çünkü sürekli malzemeyi kımıldatıyor. aynı şekilde sous vide yapacaksanız, poşedi bu bıçak parçalayabilir, dikkatli olmak lazım.

    bebek maması yapmak, biberon steril etmek için güzel.

    buharda pişirme yapmak için güzel. bu amaçla kullanıyorum.

    haznesi 4 kişilik bir yemek yaparken küçük kalabiliyor. türk porsiyonları ile 3 belki 4 porsiyonluk yemek hazırlayabiliyorum. amerikan porsiyonlarıyla 2 porsiyon anca.

    parasına değer mi konusu apayrı bir konu. pahalı kesinlikle. ama çok kaliteli bir rondo. üsüne tartma, ısıtma gibi fonksiyonları da var. bu paraya bu ürün pahalı diyebilmem için bu fonksiyonları içerisinde bulunduran ürünlerle kıyaslamam lazım. bildiğim kadarıyla birebir muadili yok.

    aldığım için memnunum.
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap