2 entry daha
  • üstteki entry'de linki verilen testi uyguladım ve ilgili renk spektrumunda 39 farklı renk görerek tetrachromat olduğumu öğrendim.

    gerçi makalenin son paragrafında bilgisayar monitörlerinin online tetrachromacy testi yapabilmek için gereken renk aralığını göstermekte yetersiz kaldığını belirtmişler ancak bu cümle doğru ise benim o spektrumda 39 renk görememem gerekirdi. umarım söz konusu site zaytung tarzı bir site değildir ve hassas duygularımla oynamamışlardır. araştırmaya üşendim. evet, kendimi doğaüstü güçlere sahipmiş gibi görmek de cezbedici geldi; kabul ediyorum.

    bir de şu tuhaf renklerin isimlerini öğrenebilsem kendimi dört başı mamur bir süperkahraman gibi hissedebilirim. fuşyasıydı lilasıydı fildişiydi yavruağzıydı camgöbeğiydi dilberdudağıydı benim zihin kapasitemi zorlayan şeyler bunlar. tamam, belki bir tetrachromatım; doğaüstü güçlere sahibim fekat isim hafızam kısıtlı. benim için her şey kırmızı mavi yeşil kahverengi gri siyah. anlamıyorum dilberdudağından hanımgöbeğinden!

    başlıktaki ilk entry'ye de gönderme yapmazsam eksik kalır: erkeğim.

    gece vakti hem doğaüstü güçlere sahip bir süperkahraman olduğumu öğrendim hem de bir bilimsel teoriyi çürüttüm. artık huzur içinde uyuyabilirim.*
hesabın var mı? giriş yap