6 entry daha
  • büyük sermayenin doruk noktasıdır. 2008 ayağı geleneksel toplantıları 23-27 ocak tarihlerinde gerçekleşecek. elbette davos'ta. bu seneki tema "işbirliğine dayalı yenilikçilik"miş. bu sermayedar milleti ne kadar da seviyor böyle süslü sloganları.

    özal ile girmişti ömrümüze davos. semranımıyla beraber mercedes'le köprüden geçtiği yıllarda icraatın hep içinden gelen trt akşamlarıyla. darbe sonrası yılların karanlık iklimine bir de çocukluk sanrıları eklenince insan iyi bir şey sanıyor. yaş ilerledikçe anladık tabii felaket olduğunu lakin küresel kapitalizme çoktan eklemlenmişti ülke. özal hiç kaçırmazdı, aman bizi de alın bu pazara diye. bak şimdi erdoğan gitmiyor bile iş yoğunluğundan. gereği de yok zaten, ilişkiler sağlam hamdolsun.

    neyse, yine toplanacak süslü süslü abiler, ablalar. bonocum dolaşacak yine sarı gözlükleriyle, şirinlik yapacak, afrika falan, ısınma filan. sağlam mesajlar verilecek, reformlar yolunda tam gaz sözler verilecek. sonunda sermaye şirketlerinin ceo’ları geleceğe iyimserlikle bakacaklar, mutlu olacaklar. peki geriye kalan ve milyarlarla ifade edilen yoksullar; sağlık, eğitim ve yaşamı güvence altına alan hizmetlerden yoksun olanlar aynı mutluluğu paylaşabilecekler mi?

    bu arada eksik olmasın cnn türk davos'tan canlı canlı yayınlarla takip etmemizi sağlayacak forumu. izleyeceğiz tabii ki, bakalım başımıza ne çoraplar örecek "kapitalistlerin işbirliğine dayalı yenilikçilik".
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap