8 entry daha
  • kitapları kırk iki ülkede otuzu aşkın dile çevrilmiş macar kadın yazar. iza'nın şarkısı ve kapı romanlarını okudum, türkçe'ye çevrilmiş diğer iki kitabını da ( katilin şarkısı, yavru ceylan) okumayı düşünüyorum. kapı sanırım en bilinen romanı fakat ben iza'nın şarkısı'nı kesinlikle daha çok sevdim.
    ıza ve annesinin birbirlerini bu kadar sevmesine rağmen aralarındaki o iletişimsizliğin kalın duvarlarını öyle güzel anlatmış ki. son zamanlarda beni bu kadar etkileyen başka bir kitap olmamıştır. kapı'da yine birbirlerine çok yakın ama çok uzak iki kadın karakterin hikayesi var; fakat bu hikayedeki kadınlar farklı hayatlardan, farklı sınıflardan bambaşka yaşanmışlıklardan geldikleri için sanırım birbirlerini anlayamamaları normal diye düşünüyorum. iza ve annesinin birbirlerini böyle kaybetmesi beni üzmüştü.
    magda szabo kalemi çok kuvvetli, okuması keyifli bütün büyük yazarlar gibi hikayeleri zamanın üstünde olan bir yazar. macaristan'ın köylerini, küçük şehirlerini, budapeşte'nin değişen sokaklarını onunla gezmek çok eğlenceli. keşke daha çok kitabı çevrilse dediğim yazar.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap