88 entry daha
  • "kocamla efrika’ya ilk gidişimizdi. efrika’nın ormanlarına balta girişinin 10. yılı kutlamaları şenliklerine katılmıştık. dünyanın dört bir yanından gelen odun camiası oradaydı. kalabalık bir siyah insan topluluğu dans ediyordu.

    sonradan kabile reisinin oğlu olduğunu öğrendiğim mükremin isimli edele sahibi genç hemen dikkatimi çekti. ben de onun dikkatini celp etmiş olacağım ki göz işaretiyle beni hemen ormanın kuytu bir köşesine çağırdı. o sırada kocam, oduncularla yılda ortalama kaç ton odun kıymık olmak şeklinde zayi oluyor konulu bir toplantıya katılmıştı.

    mükremin isimli yerli genç beni bir ağacın dibine doğru çektiğinde heyecandan titriyordum. vücutlarımız efrika sıcağını kıskandıracak şekilde elev elev yanıyordu. mükremin bana kendi dilinde abuk subuk şeyler söylüyordu. yerli ve siyahi genç mükremin’in edeleli kolları, sanki edele mülkün temelidir der gibiydi. bu vaziyetimiz ebediyete kadar sürsün sürsün sürsündü."

    edit:
    sözlüğün seviyesi gerçekten yerlerde.
    "bu nasıl bir fantezi", "imla çok bozuk, hiç mi dilbilgisi okumadın", "sen hiç odunculuk yapmamışsın aslında, kıymık zayi olmaz, daha pahalıya satılır", "türk yargısına hakaret ediyorsun"... ve benzeri şekillerde mesajlar geldi.
    gençlikten (en azından bir kısmından) umudum kalmadı artık:(
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap