8 entry daha
  • feng shui ugruna biten birliktelikler, bosanmalar, ayriliklar, turlu turlu dertler ve sikintilar gordum. hayretle izledim istenmeyen sonuclarini feng shui'nin; huzur getirmeyi amaclayip kirdigi kalplerle kalan bu felsefenin turk aile yapisi uzerinde yarattigi olumsuz etkiyi gozardi edemeyiz.
    "su televizyonun yerini degistirelim"le baslar en siradan feng shui'cinin analitik esya-duzlem-hava-civa manyakligi. kabul etmemiz gerek - ki seksist degilim, herkes bilir - feng shui'ye gonulverenlerin cogu kadinlardir. ben bunu gordum turkiye'de ve yeni dunyada. bilemiyorum, belki cin'de tamamen erkeklerin elindedir feng shui kralligi, ya da senegal'da bu isle ilgilenen 3 kisiden 2'si erkektir. fakat, dogruya dogru, feng shui ordusu amazonlardan olusuyor. feng shui ile ilgilenenlerin demografik yapisina hep beraber bakalim isterseniz.
    400 kisilik ornek grubumuzun %51 'i feng shui'ci oldugunu soyledi. %49 ise taoculugu kendilerine daha yakin bulduklarini belirttiler. 51% lik asiri feng shui'ci orgut mensubu kitlenin (yani 204 kisinin) %98'i(200 kisilik pasta dilimi) kadinlardan olusuyordu. yani pastadan bir degil 200 kadin cikti. feng shui severlerin 2%'ini olusturan erkek pupulasyonu ise daha sonra yaptiklari itirafra dekarator ya da ic mimar olduklarini ve bu isten ekmek yediklerini, ve feng shui'yi yeni bir trend olarak pazarlamalarinin hos gorulmesini rica ettiler. yoksa hepimiz taocuyuz abi diyerek beni de ikna ettiler.
    orneklemin geri kalan %49'luk dilimi ise -ki hepsi erkek- feng shui'yi su ya da bu sekilde isittiklerini ve once yeni bir cinsel pozisyon sandiklarini, daha sonra avizelerin yeri, ve saksi bitkileriyle olan iliskiyi ogrendiklerinde hemen taoculuga geri donduklerini anlattilar. iclerinden kimisi feng shui'yi yakindan tanima firsati da bulmus. eslerinin daha huzurlu olmak icin tv'yi koridora cikarmalarini, dogudan enerji gelir diye evin dogu tarafina kucuk bir selale yaptirmis olmalarini, evin girisine uydu anteni buyuklugunde icbukey aynalar yerlestirmis olmalarini aglayarak anlattilar.
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap