9 entry daha
  • diyanet işleri türk islam birliği (ditib) rheinland-pfalz eyaleti teşkilatı başkanı yılmaz yıldız, marmara üniversitesi'nden prof. ahmet şimşirgil ile etkinlik düzenlemeleriyle bağlantılı oluşan tartışma üzerine istifa etti. ondan önce de yine aynı teşkilatın genel sekreteri necdettin aydın'ın istifa ettiği açıklanmıştı.

    söz konusu ditib teşkilatı, geçen haftalarda, 21 mart'ta "mehmet akif ve çanakkale" başlıklı bir söyleşi düzenleyeceğini duyurmuş, ınstagram ve facebook üzerinden yapılacağı duyurulan etkiliğe konuşmacı olarak da tarihçi prof. dr. ahmet şimşirgil'in katılacağını açıklamıştı.

    etkinliğin duyurusunun yapılmasının ardından son günlerde kamuoyunda yoğun bir tartışma başlamış, şimşirgil'in son yazısına da işaret edilerek, batı, lgbt, istanbul sözleşmesi karşıtı açıklamaları olan biriyle almanya'da örgütlü bir müslüman çatı kuruluşunun etkinlik yapması sert biçimde eleştirilmişti.

    önemli bir gelişmedir. istanbul sözleşmesinin feshi için mücadele veren ve lgbt-i karşıtı olmasından ötürü almanya'da tepki çekmiş bir konferans daveti sonrasında yöneticiler istifa etmiş ve ditip konu ile ilgili olarak ;
    oluşan kamuoyu tepkisi üzerine hafta sonunda bir açıklama yapan rheinland-pfalz eyaleti ditib başkanı yılmaz yıldız, "sayın şimşirgil'in medyada sergilediği görüşler ne benim ne de teşkilatımız ditib'in görüşleridir, bundan emin olunuz" dedi ve istifasını duyurdu. 10 yıldan fazladır görev yaptığı ditib teşkilatı da yıldız'a teşekkür etmekle birlikte istifasının kaçınılmaz olduğunu belirtti ve "şimşirgil gibi yazıları ve açıklamalarıyla, kökeni, cinsel yönelimi, dini ve dünyaya bakış açısı nedeniyle insanları birbirine açıkça kışkırtan birinin bir etkinliğe daveti kabul edilemez" dendi.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap