15 entry daha
  • yakın zamanda haberdar olduğum ve almanlar üzerine yapılan bir araştırmaya göre almanların gen havuzunun sadece %6'sının cermen geni olduğu, %45'inin kelt, %30'unun doğu avrupa, %10'unun ise yahudi kökenli olduğu düşünülürse (yahudi genleri bile cermen genlerinden fazla) daha anlamlı duran araştırma.

    aynı şekilde, kürtler üzerinde yapılan araştırmalarda anadoluda yaşayan kürtlerin sadece %9 oranında kürt geni taşıdığı da tespit edilmiştir.

    sonuç olarak insanlar kültür genleri* ile fiziksel genlerinin aynı olduğunu düşünmek isteseler de bu neredeyse hiçbir zaman mümkün değil. zira bugün ırk dediğimiz olguyu fiziksel genler değil kültür genleri tespit ediyor. bu bakımdan "aman allahım ya türk değilsek" diye kaygıya düşmenin pek alemi yok.

    bu arada bu kadar araştırma kasmaya hiç gerenk yoktu zira ibrahim tatlıses annem kurt babam arap ben turkum diyerek mevzuyu çözmüştü zamanında.

    ayrıca kültür genleri de değişime açıktır. dün hurrisin, bugün kürtsün, yarın bir bakmışsın türk olmuşsun diyerek bazılarını tilt etmeden* de şu yazıyı bitirmeyeyim bari.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap