6 entry daha
  • max tam manasıyla hiç bir zaman bir mimari 3d programı olamamıştır dersem, belki kendi yetersizliğimi vurgulamış, belki de bir gerçeğin altını çizmiş olurum.
    autocad de mimara tekniker gibi yaklaşır.
    bunun içindir ki mimara mimar gibi yaklaşan programlar, duvarı duvar olarak programa anlatabildiğin, "kesit al hacı" dediğinde çat diye kesidi önüne seren, "modele bakayım" dediğinde içerisinde counter oynanabilecek kamera açılarıyla tur attıran, render al dediğinde "buyur abi" diyerek renderları serenler daha bir sıcak ve daha uygun olmuşlardır.
    bir archicad kullanıcısı olarak, kimi zaman program kavga etmek için pek çok sebep çıkarsa, iki boyutlu çizimleri yapmak zor olsa ve özellikle amorf formlarla bireysel objelerin üretimi konusunda "konvansiyonel ne güzel işte" gibi bir tavra yönlendirdiğini ve aksinin uzun süreli çalışma demek olduğunu bilsem de işimi çok kolaylaştırdığı ve kesit-plan-3d-görünüş hepsini aynı anda çıkartabildiği için kendisinden geri adım atmak gereksiz bir çaba ve hammaliyesi bol çizgilere geri dönüş demek benim içim.

    işte bu ahval ve şerait içerisinde, yine benzer obje bazlı ve sanal bina kurma tabanlı, autodesk ürünü revit de iyi bir alternatif olarak beliriyor.
    archicad'in sevimli görselliği, kullanıcı dostu yapısından farklı revit, evet ama, autocad'den alınan deneyimin özellikle boyut ve açı gösterimlerinde, trim ile offset- ki offset yapabilmek archicadde büyük mesele)'in varlığı, bazı önemli objelerin daha mimar-dostu şekilde yapılır hale gelebilmesi ilk bakışta göze çarpan özellikleri revit'in. sketchup ve max ile arasındaki geçişlerin rahatlığı, google earth desteği(de vardı yanılmıyorsam, henüz denemedim çünkü) ilk izlenimlerin arasına girenler.
    bir de yüklemesi çok uzun sürüyor.
156 entry daha
hesabın var mı? giriş yap