47 entry daha
  • akademik çalışmaların yüklendiği platform.

    burada geçen sene okul uzantılı mailimle bir hesap açmıştım. biraz bakındım, genel olarak başka veritabanları kullandığım ve sonrasında yüksek lisans hayatımdan çıktığı için unuttum gitti. az önce aklıma geldi bir baktım ki aynı isimli bir dr. unvanlı araştırmacının bütün çalışmaları benim hesabıma tanımlanmış.

    insanlar da yazmış "motosikletli hanım, sanırım sistemsel bir hata olmuş. arkadaşımızın çalışmaları sizin adınıza kayıtlı. ayrıca çoğu araştırmacıyla ortak yazar olarak görülüyorsunuz." falan diye. o kadar geç gördüm ki insanlara cevap yazarken utandım resmen. bir de makalelerim için bir sürü erişim isteği gelmiş sjdjsh. insanlar kadıncağıza sövmemiştir inş.

    neyse buradan sonrası forum. hayırlı forumlar arkadaşlar. researchgate hesabımı silersem, benimle aynı isimli dr. hanımın da çalışmaları sistemden silinir mi? durduk yere kadının emeği çöp olmasın. bilen bir yeşil ne kadar sevindirir anlatamam <3

    edit: neselimeseodunu gerekli açıklamayı yaptı*. hesabı sildiğim takdirde makaledeki bağlantı kalkıyormuş, herhangi bir sıkıntı olmuyormuş. demek bu sistemde makalenize kişi eklerken bağlantılara dikkat etmeniz gerekiyormuş millet. aklınızda olsun. sildim hesabı, gitti güzelim dr. unvanı.*şaka bir yana, hatayı fark ettiğim anda başkasının emeğine çökmüş gibi hissettim ki alakası bile yok. içim içimi yedi, hesabı silene kadar da rahat edemedim. bu millet nasıl kopyala yapıştır tezlerle unvan kazanıyor ya? nasıl rahat yaşamaya devam edebiliyor? intihal çok büyük ahlaksızlık örneği hakikaten.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap