3 entry daha
  • hakkindaki efsanevi kont drakula mitine ragmen; buyuk tasfiye'nin arkasinda o yoktur, yezhov vardir-zaten bu nedenle 1936-1938 arasi donem yezhovina diye bilinir, turkce okunusu yejov'dur, ve yejov da stalin tarafindan cok sert ve hakkaniyetsiz oldugu icin gorevden alinmistir, imha edilmistir.

    beria kafkas cetesi'nin, mikoyan'la birlikte, uyelerinden biridir ve bu nedenle stalin politburosu'nun diger uyeleri tarafindan giptayla karisik bir nefretle takip edilir. herkesin, ozellikle 1939-1953 arasi donemde, stalin'e mesafesi degisse de o neredeyse hep en yakininda durmustur.

    stalin'in olumunden sonra iktidara en yakin duran adamdir, ve inanmasi guc ama, gulag'dakilere af cikartan ve milyonlarca insani ozgurlugune kavusturan da o olmustur-bunun farkli algilamalari vardir.

    kruscov her ne kadar en koylu, en vasifsiz adam olarak gorulse de, malenkov-ki kendisi stalin'in prensi olarak gorulmekte imis 1952'ye kadar- mikoyan,bulganin ve kaganovic'in destegini alarak ilk elden berya'yi tasfiye etmis, devrimin yedigi son cocuk olmasindan da imtina edilmemis.

    ondan sonra hicbir onde gelen siyasi figur sovyetler birligi'nde fiziksel siddete maruz kalmamis.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap