6 entry daha
  • attila ilhan’ın aynanın içindekiler serisi’nin son kitabı... benim kanaatime göre seri, beşinci kitabı “o karanlıkta biz” ile bitmiş zaten. son iki kitap seriye zayıf bağlarla tutunuyor. hoş, büyük yazarımız da kitapların birbiriyle sıkı bağlantı içinde olmadığını sıralama gözetmeksizin okunabileceğini bir yerde yazmıştı. ancak yine de son iki kitap hakkındaki görüşüm, yukarıda yazdığım gibi...

    “allah’ın süngüleri” kitabı hakkında daha olumsuz kanaatlerim oluşmuştu. (#115073389) bu kitabı çok daha beğendim, sıcak buldum.

    yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için belirteyim. son iki kitap da güzel kitaplar. zihnimde güzel ve değerli izler bıraktılar. ancak serinin önceki kitaplarında çıta o kadar yüksek ki... bu iki kitap, bir parça aşağıda kalınca garipsedim sanırım.

    bu kitapta artık milli mücadele’nin en azından silahlı safhası sona eriyor. fikriye’yle olan ilişkinin hüzünlü bitişi... latife’yle tanışma ve evlilik sürecine gidiş... zübeyde hanım’ın son günlerine şahitlik etmek... atatürk’ü kanlı canlı yaşıyorcasına yanı başında hatta zihnindeki düşüncelerle takip edebilme imkânı bulmak... bunlar gibi değerli pek çok bölüm var.

    gâzi mustafa kemal’i attila ilhan’dan dinlemek bile ayrı bir mutluluk...

    gazi mustafa kemal’i seven insanlar, yılmaz özdil “mustafa kemal” gibi kitaplar yerine, bu kitapları okumalı...
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap