5 entry daha
  • 1.dünya savaşı sonrası almanlarla imzalanan versailles anlaşması gibi ağır bir anlaşmanın imzalanması da imzalatılması da ayrı bir saçmalıktır. öncelikle bu metni tasarlayan itilaf devletleri alman halkının bu denli ağır bir metne katlanabileceğini nasıl öngördüler ? belki de bu anlaşmayı ne de olsa almanlar yine genişlemeye çalışır yine siyasi bir tehdit oluşturur kısıtlayabildiğimiz kadar kısıtlayalım da zaten hakları olan yerleri de kıyak yapar gibi veririz ileride, böylece yeni bir gerilim oluşmaz diye düşünerek hazırlamışlardır.

    ingiltere’nin o günün şartlarında almanya’ya böylesine tavizler vererek, bu tavizler sonucu her hangi bir anlaşmazlık çıkmadan sorunların çözüleceğini düşünmesi gayet olağandır. ama gelin görün ki hitler’in nasıl bir manyak olduğunu kestirememişlerdir ve bu politika hitlerin işine gelmiştir. almanya’nın savaş başlamadan sıkı bir şekilde hazırlanıp kıta avrupasını hızla düşürmesine kadar etki etmiştir.

    tanım: hitler’in sscb ile savaşacağını uman dönemin ingiltere başbakanı neville chamberlain’in, nazi almanyasına tavizler verdiği politikadır.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap