• sabitlenmiş entry
    bu firmanın ürettiği covid-19 aşısı için:

    (bkz: coronavac)
  • 3 entry daha
    • çekik gözlülerin aşı firması. kendisine aşı diyen arkadaşlar var, yapmasınlar. aşılarının ismi coronavac. ayrıca,

      faz 0: geliştirilen ilacın deney hayvanlarında ya da insanlarda mikrodozlar halinde uygulanarak etkene verilen cevap araştırılır.

      faz 1: ilacın farmakokinetik özellikleri, toksisitesi, biyoyararlanımı,farmakolojik etkileri az sayıda sağlıklı gönüllüde araştırılır. bu fazın ana amacı güvenliliktir.

      faz 2: ilacın etkili doz sınırları, klinik etkinliği,biyolojik aktivitesi, yarar ve güvenilirliği az sayıdaki hastada araştırılır. bu aşamada optimum doz ve doz aralıkları hesaplanılır. bu fazın ana amacı etkinlik ve güvenirliliktir.

      faz 3: birinci ve ikinci aşamayı geçen ilaçlar daha geniş bir populasyonda denenir ve plasebo kontrollü çalışmalarla güvenilirliği, karşılaştırmalı çalışmalarla etkinliği araştırılır. fazın ana amacı etkinliğin kanıtlanması ve yan etkilerin izlenmesidir.

      faz 4: ilk 3 aşamayı geçen ilaçlar ruhsat alır ve pazara verilir. ilaç pazara verildikten sonra yapılan her türlü çalışma 4. faza aittir.

      şimdi, gördüğünüz gibi 1 ve 2 fazda da insanlara uygulanıyor aşılar. tv'lerde bahsi geçen yüzde 90 olayı da, 2 faz ile ilgili nature'de çıkan bir makaleye dayanılarak söylenen orandır. faz 3'te daha geniş bir populasyona yayıldığı için bu aşama daha önemli tabii ama şu an için eldeki bilgiler böyle.

      ayrıca oturduğu yerinden sallayan bir başka arkadaş da amerika süper ama çin'de hesap sorulmaz demiş. vardır bir bildiği tabii ama ben şunu gördüm mesela, hesap sorulabiliyor. daha geçtiğimiz senelerde, burada kahvaltıda alman daşşağı yemeyi seven arkadaşları üzen, inanılmaz bir volkswagen skandalını yaşamıştık beraber. kısacası böyle olayların milleti olmuyor, almanın daşşağını yiyip çin'e kötü demek bence biraz saçma.
    91 entry daha
    hesabın var mı? giriş yap