• sabitlenmiş entry
    bu firmanın ürettiği covid-19 aşısı için:

    (bkz: coronavac)
  • 2 entry daha
    • dil bilmeyip ingilizce haber paylaşanların, sözlükteki başlığında cirit attığı firma.

      efendim haberde denilen şudur; 2016 yılında firma ceo'su, aşıları denetleyen kurumdan bir kişiye işlemlerini hızlandırması için para veriyor. ayrıca yine haberde deniliyor ki, sinovac hiçbir zaman güvenlik ile ilgili bir skandala karışmadı ve rüşvet karşılığı da hatalı bir ürününün onaylandığına dair bir veri yok. yani neymiş? piyasada şu an 6 adet aşısı bulunan firmanın aşılarında herhangi bir sorun olmadığı gibi, rüşvet olayı sıkıntılı bir ürünün onay alması için değil, işlemlerin hızlandırılması içinmiş. tekrar yazdım zira, sadece dil cahili olmayıp gerizekalı olanlar da var, onlar iyice anlasın diye.

      ha mevzu skandal ise, 93'ten beri aşı üreten sinovac için henüz böyle bir şey yok ancak mesela j&j için böyle, böyle ya da böyle skandallar mevcut mesela. neden j&j dedim? çünkü yakında faz 3 çalışmaları bitip de gündeme gelecek olan aşı onlarınki. ayrıca mesela imkanı olsa bazı yazarların götünü vereceği pfizer için de böyle bir mevzu var. götü yiyen varsa geçmişinde skandalı olan firmanın aşısını vurdurmasın, sicili temiz olanınkini vurursun. tabii bulabilirse.

      sonuç olarak, sadece washington post'ta çıkmış, eski defterleri karıştırıp suyu bulandırma amacıyla yazılan makale şu anki aşı için bir sikim ifade etmiyor. yarın coronavac aşılarının faz 3 raporu açıklanır, sonuç da hüsran olursa o zaman hep beraber söveriz.
    92 entry daha
    hesabın var mı? giriş yap