9 entry daha
  • bir çalışmada fatty acid amide hydrolase'un(faah) inhibe edilmesi sonucu artması kişide özellikle kötü anılarının yok oluşunu hatırlama ile ilgili bir rol oynayabileceği gösterilmiş.

    ilgimi çekti, makaleyi okudum; makalede placebo verilen 32 kişi karşısında faah inhibasyon ilacının verilmesi plananlanan 32 kişinin yarısı, eczacı hatasıyla nedeniyle ilacı kullanamamış. buna rağmen yayını yapmayı başarmışlar.

    yaptıkları yayında farklı renkteki ışıklar, daha sonra bu ışıklar eşliğinde çok rahatsız edici sesler verilmiş (tırnaklarla tahtayı çizme) ve kişide emg ve gsr ile otonomik ve corrugator sistemle ilişkili ölçümler de almışlar. bu sesler zamanla azaltılmış, yani sönmenin gerçekleşmesi istenilmiş.ertesi günler de yine bu ışıklar verilmiş ve katılımcılardan bu ilacı alanlarda sönme, çok daha iyi bir şekilde devam ederken placebo dakiler travmatik deneyime karşı yine tetikte olmuşlar.

    böylelikle tssbsi olan kişiler için terapilerde daha etkili bir yol olabileceği yönünde yorumları var. ancak bu düşük örneklem, böylesine iddalı bir yorum yapmayı getirmiyor maalesef.

    anandamide, doğal bir cannabinoid; ancak marijuna bunu taklit edebiliyor.

    https://www.biologicalpsychiatryjournal.com/…1589-6
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap