6 entry daha
  • **spoiler ihtimalli

    galler prensesi diana‘ nin ölümünün yirminci yilinda (2017) yayinlanan dokumentasyon. (imdb 7.9)

    belgesel gazeteci andrew morton’ un sorulari bir arkadasi araciligiyla saraya yazili olarak gonderip, diana‘ nin cevaplari kasete kaydetmesiyle olusuyor. lady diana‘ nin hayatini dogumdan trajik ölümüne kadar tasvir ediyor. pek tabii odak noktasi prens charles ile olan mutsuz evliligi.

    ondokuzunda genc diana, yasinin verdigi toylukla hem hevesli hem de kararinin sonuclarinin farkinda degil. diger yandan taht varisi charles bir bakireyle evlenmek zorunda. bu kati kurallar karsisinda gercek sevginin yeri yok.
    charles icin soru sormayacak deneyimsiz bir kiz lazim o da zavalli diana.
    gunun sonunda her saf kiz bir yetiskin kadina donusuyor ve sorunlar kacinilmaz bir hal aliyor.

    nisan sonrasi bir televizyon röportajinda, charles'a asik olup olmadigi soruldugunda „ask ne anlama gelirse“ gibi belirsiz bir cevap veriyor o an diana'nin umutsuzlugunu goruyoruz. dugunden sonra prens, camilla iliskisi yeniden basliyor ki diana‘ nin bilmem kacinci hayalkirikligi.

    evlilikle birlikte aldigi yukumlulukler, prens‘ in onu gormezden gelisi, ilgisizligi, diana‘ nin yasaminin altin kafeste gectiginin gostergesi oluyor ve hayati kaygiyla yokus asagi gidiyor. prens charles‘ in tutumu sonucunda bulimia olmus bir kurban, dusunun ki nisanlandigi hafta basliyor bunu asmasi neredeyse on yil suruyor.

    gercekte dünya prensesin talihsizligini zaten biliyor, sadece birkac dedikodu detay ile daha da zenginlesiyor. diana‘ nin gazeteci morton‘ a sayisiz röportaj vermesinin yani sira charles‘ in evrak cantasindan caldigi camilla‘ dan gelme ask mektuplarini da iletiyor ki bu kisim belgeselde gecmiyor.

    tahtin varisi statulerine gore degil de kalplerine gore evlenebilseydi, diana‘ da charles‘ da ayri ayri mutlu olabilirdi. mutlulugu bulan herkes icin mutlu olabilmeliyiz. bu sebeple insan dogasina ayri olan tum kisitlamalar kaldirilmali hangi taraftan gelirse gelsin. vah gidene
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap