3706 entry daha
  • an itibariyle bitirdiğim dizidir.

    çok fazla dizi izleyen birisiyim. o nedenle bir diziye başladığımda 4-5 bölüm sonrasında notunu veririm ve şimdiye kadar da pek yanılmamışımdır. izlediğim şeyi sınıflandırırım. mesela derim ki, " aga bu çok iyi dizi ya off harikaymış" ya da " ya idare eder işte maksat zaman geçirmek" ya da " ulan nerden başladık ya şimdi bitirmesek de aklım kalacak"

    person of interest bu anlamda benim beynimi yakmıştır. ilk başta dedim ki, hikaye çok klasik. her bölüm birini kurtaracaklar. bir tane zeki bir tip, bir tane kas gücü amaçlı gizemli ve geçmişi karanlık bir eski cıa ajanı, arada da ufak tefek yan karakterler falan derken öyle yuvarlanır giderim ben bu diziyle aylarca... ama öyle olmadı. 1 aydan biraz daha uzun bir sürede diziyi bitirdim. çok daha kısa sürede bitirirdim ama uzun zamandır tadını çıkararak izlediğim bir şey olmadığından biraz yayılarak izleyeyim dedim. bu yayılmalı izleme tempomda bile her bölümü 40dk civarı olan 103 bölümlük bu diziyi 45 günde falan bitirdim sanırım.

    diziye güzel demek haksızlık olur. dizi çok güzel. ne ararsan var. dram ararsan evet var, komedi ararsan (tabi bir sitcom tadında olmasa da) insanı gülümseten çok fazla sahne var, aksiyon ararsan zaten her bölüm atlamalı zıplamalı bombalı mevzularla dolu,bilim kurgu ararsan hele, ooo izlerken zevkten dört köşe olan bir sürü yazılımcı vardır eminim. hatta bir kısmı gözleri yaşlarla izliyordur diziyi. oha lan bizi anlayan birileri var bak bizim dilimizin konuşulduğu bir dizi var evet evet diye sevinçten ağlıyor olabilirler.

    bu dizi aslında bir yanıyla da bildiğin korku filmi gibi. hatta korku filmleri algıladığımız gerçekliğin dışında bir çok şeyle insanları korkutur. yaratıklar, canavarlar vs. bu dizide gerçeklik dışı pek bir şey yok neredeyse. yapay zeka üst başlığı altında anlatılan bütün teoriler zaten gerçekleşmiş gibi. yani dizi bu bakımdan yaşadığımız dünyaya büyük bir ayna da tutuyor. son bölümlerde yapay zeka makine ile onun yaratıcısı arasında geçen konuşmalarda duygu dolu anlar da vardı. dizinin konusuna dair çok ayrıntı var aslında ama genel olarak bana hissettirdiklerini yazmak istedim.

    son olarak 5 sezon ve 103 bölümlük bir dizide bazı sezonların kopuk ya da sıradan olması olağandır bana göre. ama bu dizi, nasıl yaptılar nasıl ettiler bilmiyorum, her bölümde bir tık üzerine koya koya müthiş bir sona doğru evrildi.

    izleyelim, nasıl izlendiğimizi.
574 entry daha
hesabın var mı? giriş yap