6 entry daha
  • corsa-c olarak adlandırılan yeni kasa corsa 1200 cc-16v-75 hp, 1400 cc-16v-90 hp ve 1800 cc-16v-125 hp motor seçenekleriyle piyasada yer almaktadır.

    1200 cc.lik araçta isteğe bağlı olarak sunulan hem manuel, hem de otomatik şanzımanın bir arada bulunduğu easytronic vites seçeneği ve düşük yakıt tüketimi bu modeli iyi bir şehiriçi araç olarak nitelememizi sağlamaktadır. ancak motor hacminin küçük olmasından dolayı özellikle uzun yolda, yüksek devir ve hızlarda esneklik ve hızlanmanın yetersizliği bu motor seçeneğinin en büyük sıkıntısıdır.

    1400 cc.lik modeldeki 90 hp.lik motor gücü 950 kg.lık ağırlığı sayesinde, audi a3, opel astra, renault megane gibi hantal orta sınıf araçlardaki 1600 cc-100 hp.lik motorların performansını aratmamaktadır, son sürat ve 0-100 km hızlanma değerleri adı geçen arabalarla aynıdır. bunun avantajları, düşük ağırlığı ve motor hacmi sayesinde taşıt alım vergisi ve motorlu taşıtlar vergisinin iki kademe daha düşük olması ve daha az benzin tüketmesidir. ancak yüklü bir vaziyette, özellikle uzun yolda seyrederken en ufak rampada "yığılma"* dediğimiz hadise meydana gelir. yakıt tüketimi şehir içinde ortalama 7,5-8 lt/100 km, şehir dışında 120 km hız ile 6 lt/100 km.dir.*

    1800 cc.lik motorun performansı hakkında pek bilgi sahibi olunmamasına karşın, bu motorun opel vectra’da standart olarak sunulması ve eski kasadaki 1600 cc-16v-109 hp.lik motorun üstün performansı bize çeşitli ipuçları vermektedir..*

    yeni kasa corsa’nın en iddialı olduğu hususlar; özellikle 190 cm.nin üzerindekilerin bile çok rahat edebilecekleri kadar geniş bir iç hacime sahip olması*, olağanüstü hafiflikteki elektro-hidrolik direksiyonu, standart opel yol tutuşu ve sağlamlığı*, radyo ve ses düzeni, iç mekandaki işçilik kalitesi ve enteresan detaylar.. bu detaylardan bazıları, anahtar üzerindeki uzaktan kumandalı merkezi kilit açma düğmesine bir kez basıldığında sadece şoför kapısının açılması, 2 ila 15 saniye aralığında programlanabilen zaman ayarlı silecekler, ön silecekler çalışırken geri vitese takıldığında arka sileceğin otomatik olarak çalışması, anahtarla dışarıdan kapatılabilen otomatik camlar, havalandırma sadece ön cama yönlendirildiğinde iç sirkülasyon düğmesinin kendi kendine atması (yoksa ön cam buğu yapar), şoför kapısının hemen üstündeki gözlük saklama kabı..
693 entry daha
hesabın var mı? giriş yap