2 entry daha
  • avrupa birligi'nin gocmen tirsagi cekirdek ulkelerinin (kita avrupasi vb.) bir sike derman olmayan yeni icadi.

    "aman yarabbim cennet yurdumuzu karakafalar basacak" diye odu kopan orta avrupa ulkelerini teskin etmek icin uydurduklari "avrupa'da kac sene kalirsaniz kalin, isterseniz gotunuzu yirtin yine de vatandaslik hakki vermeyecegiz" kuraliyla hsmp'nin yaninda pek embesil kaliyor.

    hindistan'dan, cin'den veya afrika'daki eski somurgelerinden belli miktarda ucuz kalifiye teknik eleman cekebilirler heralde bu numarayla, ama executive ya da management seviyesinde calisan profesyoneller icin londra'ya alternatif olusturabilecegini sanmiyorum.

    zira saniyorum guney asya'dan kiloyla insaat iscisi ithal eden petrol zengini arap seyhlikleri*** disinda gocmenlerine belli bir sureden sonra vatandaslik hakki tanimayan ulke kalmadi dunyada. hayir merak ediyorum bu gocmen dedikleriniz embesil falan mi yahu, adam cennet gibi yeni zelanda'ya gider, mis gibi kanada'ya gider 5-6 sene sonra o ulkenin vatandasligina da hak kazanir, esit haklara sahip olur herkesle, adam gibi yasar gider omur boyu kiralik gecici amele statusunde yasamak yerine.
153 entry daha
hesabın var mı? giriş yap