8 entry daha
  • yönetmenliğini nesimi yetik'in yaptığı, oyuncu kadrosunda dudu yetik, asiye dinçsoy ve betül esener'in yer aldığı film.

    film dünya prömiyerini 57. antalya altın portakal film festivali'nde yapacak.

    hicran, kardeşi vildan ve anneleri dudu aynı evin içinde bambaşka hayatlar sürmektedir. güzellik, evlilik, para gibi ayrı dertler fakat benzer arzular taşıyan bu üç kadın farklı cephelerde savaşırken, dudu'ya gelen evlilik teklifi evdeki dengeleri alt üst eder. herkes kendi hikâyesinin kahramanı olmak isterken, dudu'nun evden gitme ihtimaliyle konuşulmayan, unutulmayan ve acıtan ne varsa ortaya saçılır. bu karmaşadan dirlik düzenlik çıkma ihtimalini, umutla izleriz.

    edit: film, 57. antalya altın portakal film festivali'nde "cahide sonku ödülü (asiye dinçsoy, betül esener, dudu yetik)"nün sahibi oldu.

    ilk uzun metrajı toz ruhu ile sağlam bir başlangıç yapan yönetmenin bu filminden aynı tadı aldığımı söyleyemeyeceğim ne yazık ki. aynı evde yaşayan yaşlı bir anne ve iki yetişkin kızı üzerinden aile içi çatışmalara odaklanan film, "ekonomik özgürlük", "aile bağları", "kardeş çatışması", "ahlak" ve "kıskanma" kavramlarını sorgulatıyor. farklı dünyalardan gelen ve "bunlar aynı annenin evladı olamaz" diyebileceğimiz iki kız kardeşin para, statü ve ahlak üçgenindeki çatışmasının annenin evlilik kararıyla daha da karmaşık bir hal almasıyla saf bir aile draması sunuyor. başrolü üç kadına emanet eden yönetmen, yan birkaç küçük rol dışında hiçbir erkeğe yer vermiyor ve bu da filmi saf bir kadın hikayesine çeviriyor. filmin başrolünde yönetmenin eşi (betül esener) ve annesinin (dudu yetik)'in yer alması filmi farklı bir skalaya sokuyor. özellikle dudu karakterinin son derece doğal oyunculuğu da bana nuri bilge ceylan'ın babası mehmet emin ceylan'ın mayıs sıkıntısı'ndaki performansını anımsattı. 4:3 format, oyunculuklara odaklanan yakın plan çekim ile hikayedeki gerilim öncesi, anı ve sonrasındaki gerilimi yansıtan uğultulu rüzgar da teknik anlamda göze çarpan ayrıntılar oluyor. kendini tekrar eden sahnelerin fazlalığı ve tam olarak derine inemeyen karakterleri ile istediğini vermeyen film, hayal kırıklığından öteye geçemiyor.

    filme puanım: 5,5
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap