5 entry daha
  • en çok satılan çizgi roman sayısı olarak akıllarda kalan; 1993 yılında çıkmış the death of superman romanından esinlenerek yapılmış olan filmdir.

    --- spoiler ---

    filme ilk başlarken çizgiler eskiden yayınlanan superman çizgi filmleri ile aynı olduğundan kan olmayacağını ya da hiçbir kimsenin ölmeyeceğini düşünülüyor fakat doomsday adamları biçmeye başladığında yanıldığınızı anlıyorsunuz. ana karaktere birşey olmayacağını düşündüğünüzden superman yine süperliğini yapacak düşmanı alt edecek ve tek düşmanı lex ile karşı karşıya kalacak diye düşünürken çizgi romandaki gibi kal-el luis in kollarında son nefesini verdi. o bölüme kadar zaten soluksuz izletmesiyle bu ana kadar çizgi filmi çok beğeniyorsunuz.

    filmin devamında ise çizgi romandaki gibi 4 e ayrılan superman yerine, lexin deney sonucunda klon superman çıkıyor. bu klonumsu yaratığın lexin bizarrosu * olacak diye düşündüm fakat bu klon superman gibi insanlara hizmet etmek için çırpınıyor fakat insancıl değil. superman suçluları polise temsil ederken bu klon ise suçlu birisini göğe çıkartıp serbest düsüş ile öldürebiliyor. doomsday ile savaş sahnesine kadar olan heyecan filmin sonuna kadar devam etmese de daha önce çekilen superman filmlerine göre daha başarılı olduğunu düşünmekteyim.

    --- spoiler ---

    aynı haftada marvel ironmanin çizgi filmine bakılırsa superman çok daha başarılı. dc den şimdi filminde önce batman için de bir çizgi film yayınlanmasını bekliyoruz.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap