4 entry daha
  • bugün, resmi görüşünü belirten tokmak köşesinde alenen orduyu göreve çağıran gazete. yaşar büyükanıt'ın "dükkan kapalı" sözüne ithafen "sayın paşam... lütfen dükkanı açınız!" demişler.

    "sayın genelkurmay başkanı, dükkanı kapatacağına, tüm bu oyunları bozmaya yönelik çalışmalar yapmalı, önlemler almalıdır" diye de belirtmişler.

    metin baştan sona bir darbe çağrısı gibi. vatandaşın sesi falan diyorlar, hatta ekşi sözlük'te bile dillendirilmiş bu. vatandaşın sözcüsü buysa vay halimize.

    sizin o göreve çağırdığınız ordu, 12 eylül'le birlikte solculara karşı islamcıları güçlendirme stratejisiyle bugünleri hazırlamıştır efendiler. iktidarını tesis etmek için yeni bir umacı arayışına girdiğinde de bu kez kendi göz yumarak büyüttüğü islamcıları gözüne kestirmiştir. sanmayın ki, onlar gidince bir başkasını bulmayacaklardır.

    velhasıl orduyla hükümet arasındaki iktidar çekişmesinin hiçbir tarafında sözcülüğünü yaptığınızı iddia ettiğiniz vatandaş yoktur.

    evet sözcü... ama kimin sözcüsü? vatandaşın olmadığı kesin. yaşar büyükanıt'a serzenişte bulunduğuna göre onların da değil. yoksa derinlerden gelen bir sesin sözcüsü olmasın bunlar? bilemiyorum.
1305 entry daha
hesabın var mı? giriş yap