9 entry daha
  • uzakdoğuluların fazla melodramatik olmasından payını alıp eksi notlarını duygusal orkestrasyon müzik eşliğindeki slow motion "ah ne güzel günler" sahneleriyle hanesine yazdırsa da, artı noktaları eksi noktalarına bin basan bi film olmuş sonuçta (oh be bitirebildim cümleyi).

    --- spoiler ---
    komünist kuzey kore askerleri geçtikleri köylerdeki insanları öldürüp cesetlerinin altına bomba gizliyorlar ama istilacı askerler gidince güney koreliler de bu sefer halkı komünist oldukları şüphesiyle idam ediyorlar.
    --- spoiler ---

    film şu taraf kesin kötüdür bile dememiş yani, melodramatik olsalar da hakkaniyet ölçülerini bağnaz bi milliyetçilikle yok etmemişler. "nıhaeuahaeha türk kadınlarına tecavüz etmekten çok zevk alıyorum" diyen gavurların resmedildiği tarkan - kara murat filmlerini anımsıyorum bu noktada. ha o filmler çok eskiydi, artık o kadar ölçüsüz değiliz derseniz, tiraj patlaması yapan son tarihsel romanımıza bakmanızı tavsiye ederim.

    filmin savaş sahneleri ise -bazen haddinden fazla uzatılmış sahneler içerse de- çok başarılı. imdb'de en yüksek puan sıralamasında on yıllık kategorilerde listeye girmiş olduğunu, aldığı notu da hak ettiğini belirteyim ve savaş filmi seyretmek isteyen herkese tavsiye ederek bitireyim sözlerimi.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap