28 entry daha
  • fed 18 eylül'de yapacağı fomc toplantısı ile önümüzdeki dönemin fed faizlerini belirleyecek. piyasanın beklentisi faizleri indirmesi yönünde. ama bu onlar için o kadar kolay değil. zira fed'in faizleri indirmesi demek sorumsuz abd vatandaşlarının neden olduğu mortgage krizinin faturasını, yüklü miktarda dolar rezervi bulunduran japonya, çin, rusya ve arap ülkelerine kesmek demek.

    daha önce ne demiştik, it's too big to fail, fakat abd'nin yaptığı da tahammül edilir gibi değil. son zamanlarda dolardaki düşüş nedeniyle dolar rezervi bulunduran ülkelerin zararları yüzlerce milyar $ seviyelerine denk geliyor. onların da bir sabrı var. fed o kadar ince bir ip üzerinde yürüyor ki, eğer saçma sapan bir hareket yaparsa şahsen 2008 ertesinde patlamasını beklediğim para ve bankacılık sisteminin global olarak iflas etmesi olayı daha erken gerçekleşebilir.

    ayıptır söylemesi 2007 şubat'ında bu yazın popüler kelimesinin tüyosunu vermiştim*, şimdi ise önümüzdeki dönem en çok duyacağınız şeyi haberdar etmekten ekşisözlük ekonomi servisi olarak mutluluk duyarım.

    stagflasyon
289 entry daha
hesabın var mı? giriş yap