3 entry daha
  • geçen hafta meditasyon yaparken kadınlara dişilik konusunda yol gösterici olmam gerektiği ile ilgili bir his geldi. içimde dizginlenemez yazma hissi varken en sevdiğim ve kök çakradan sonra gelen sakral(cinsel) çakrayı yazmak istedim. en sevdiğim çakrayı merak edenler buradan okuyabilir.

    çakralar ile ilgili yazdığım yazılara yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim. bilgi depolayıp harekete geçmeyi ertelememenizi rica ediyorum. hareketsiz kaldığınız sürece üzgünüm ama öğrendiğiniz her bilgi omzunuzda bir yük. hayatın genel kuralı da bu şekilde. siz durmaya devam ederken, korktuğunuz için başınızı pencereden çıkartamazken birileri dışarıda o hayatı yaşıyor. ve hayat demiyor ki "bir saniye, burada korkan birisi var. o hazır olana kadar ben durayım."

    sakral çakranın rengi turuncu. çakra renklerini bilmeniz meditasyon yaparken önemli ve hayatınıza o dönem çalıştığınız çakraların renklerine daha fazla yer verirseniz destekleyici olacaktır. ve bu yazıdaki çakra geliştirme tavsiyeleri diğerlerinden çok farklı olacak. klasik çakra geliştirme önerileri vermek yerine aldığım birbirinden farklı eğitimleri ve kendi uygulamalarımı derleyerek yazacağım.

    sakral çakranın konuları ;

    * cinsellik, yaratıcılık ve haz, duygular(öfke, korku, neşe...), alma ve verme dengesi, bolluk ve bereket.

    sakral çakra az çalıştığında;

    - utanç, suçluluk, duygularını bastırma, yetersizlik, çekingenlik, hayattan kopuk depresif ruh hali.

    sakral çakra çok çalıştığında;

    - cinselliğe düşkünlük, sağlıksız ilişkiler, bağımlı kişilik geliştirme, öfke, hırs, hayallerde yaşama, değişken duygu durumları, kendini düşünme.

    sakral çakra dengede ise;

    - neşeli, arkadaş canlısı, yaratıcı, dengeli cinsel dürtüler, hislerini paylaşabilme, empati yaparak başkalarını anlayabilme.

    sakral çakrayı dengeye getirmek için yapılabilecek çalışmalar;

    1) su ile olabildiğince çok vakit geçirmenizi öneriyorum. daha önce bahsettiğim ama detaylandırmadığım bir afrodit ritüeli vardı.

    afrodit; aşk tanrıçası. afrodit bir ilişkisi bittiğinde yeni ilişkisine eski ilişkisinden bir yük taşımamak için kıbrıs'ta denize girermiş. ve denize girerken tüm yükleri denize bıraktığını imgeler denizden de yenilenmiş enerji ile çıkarmış. denize gidemeyenler olacaktır. küvette yapabilirsiniz. küveti güzelce doldurun, mümkünse kokulu güzel mumlar ve çiçekler de güzel olacaktır. tabii hoş bir müzik(528hz frekansında olursa çok daha iyi olur) açın. elinize kalemi kağıdı alın ve. size ağır hissettiren tüm yüklerinizi yazıp sonrasında mum ışığına, müziğin ritmine ve suyun sıcaklığına bırakın kendinize.

    su dişiliğin en güçlü elementi. küvetiniz yoksa suyun altında vakit geçirin. bir şekilde bedeninizi uzun süre su ile temas ettirin. ama en önemlisi o suyun utançlarınızı, öfkelerinizi, hırslarınızı alıp götürdüğünü imgeleyin.

    2) bu yazıyı kadınlara ithaf ettiğim için özellikle kadınlara yönelik önerilerde bulunacağım. kök çakra yazarken pantolon konusuna özellikle değinmiştim. elbise ve etek giyme sıklığınızı arttırın. eteğin teninize değişindeki enerjiyi hissetmeniz dişiliğinizin gücü için çok önemli. rahat diye pantolon giyiyorsanız, ki yıllarca böyle kandırıldık, pantolonsuz hayat çok daha rahat.

    3) hayal edin, mümkünse bir hayal defteri edinin. her hayalinizi detaylandırın. ve gerçekleştirmek için yaratıcı gücünüzü kullanın.

    4) dans etmek konusunu kök çakra için yazmıştım. dansa devam. :) ama bu defa tarzı biraz değiştiriyoruz. özellikle kalçalarınızı hareket ettireceğiniz müziklerini seçerseniz çok güzel olur.

    5) sakral çakranın frekansına uygun müzikler dinlemek. severek dinlediğim bir örneği bırakıyorum.

    6) theta healing de temel bir meditasyon var. bunu detaylandırmam mümkün değil. ama gözünüzü kapatın ve sağ elinizde turuncu ışıktan oluşmuş bir küre olduğunu düşünün. ve elinizi sakral çakra hizanıza getirip saat yönünde döndürerek turuncu ışığın sakral çakranıza dolduğunu hayal edin. yapabildiğiniz kadar uzun süre yapmanızı öneriyorum.

    7) suçluluk hissettiğiniz konuları tespit edip bu duygulardan arının. suçluluk hissettiğiniz sürece keyif ve haz alamazsınız. ama sakral çakranın en önemli konuları bunlar. tutkunun ve hazzın merkezi.

    8) çakralar için yağ önerisi yazmayı tercih etmiyorum. çakraları araştırdığınızda her yerde bulunabilinen öneriler. ancak ylang ylang yağı benim kullanırken en sevdiğim ve kokusuna bayıldığım bir yağ olduğu için yazmadan geçmek istemedim. buhurdanlıkta kullanabilirsiniz ya da sakral çakranıza masaj yapabilirsiniz.

    * bonus : öfke ve korku...tüm bedene, tüm organlara hükmeden iki duygu. korku için önerebileceğim bir çalışma yok, temeli özgüven ve yetersizliğe dayanıyor. derin bir konu olduğu için burada yer vermeyeceğim. ancak öfke için yapabileceğiniz benim de yaparken keyif aldığım bir çalışma önereceğim. metal bir müzik açık ve yastığı yumruklayın. komşum rahatsız olur diyorsanız kulaklık takın ama sessizce yumruklamayın. kendinize mi öfkelisiniz, yaşadığınız bir olaya mı. söyleyin bunu. haykırın öfkenizi, tutmayın içinizde. ve mümkünse, ormanlık rahat bir yerde bağırın.

    sevgili kadınlar, yaratıcılığınızı, cinselliğinizi, zerafetinizi, dişil gücünüzü her nerede kaybettiyseniz şimdi tekrar geri alın. kadının en güçlü olduğu çakra bu, kadına verilmiş hediye. hayatınızda bolluk ve bereket istiyorsanız sakral çakranızı dengelemelisiniz. sadece paradan bahsetmiyorum. bir ilişki istiyor ama hiçbir erkeğin ilgisini çekemiyorsanız üzgünüm sakral çakranızda blokaj var demektir.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap