3 entry daha
  • --- spoiler ---

    bir çok ödülünün yanı sıra, 2006 goya ödüllerinde en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi yapımcı ve en iyi özgün senaryo ödüllerini toplayan film. isabel coixet, yıllar önce şili'de gördüğü denizin ortasındaki bir petrol platformunu unutmadığı ve bunu senaryonun eksenine koyduğu sözcüklerin filmi. filmin büyük bir kısmı da işte bu denizin ortasındaki petrol platformunda geçiyor. bir önceki my life without me adlı filminde de başrolü oynayan sarah polley sessizlikler prensesi burada, kendisini bir bakıma hayata çeken tim robbins'i hayata döndüren...
    hable con ella filmdeki benigno karakterini oynayan javier cámara; sanatçı ruhlu ispanyol bir aşçı olarak, yine hable con ella'nın uyuyan güzeli leonor watling ise küçük bir rolle filmde. almodovar kardeşler filmin yapımcısı. filmdeki şarkı seçimleri tam yerli yerinde; tom waits'in all the world is green, antony and the johnsons'in hope there's someone şarkıları, sözcüklerle bütünlük sağlamakta adeta.

    isabel coixet şöyle anlatıyor filmini*

    "birisi demişti ki, içsel bir hayata kavuştuğun andan itibaren zaten çifte bir hayat yaşıyorsundur. balık sürüsü gibi kelimeler, kafamızın içinde gruplaşır ve ses tellerimizin arkasında kalabalık yaparlar. dışarıya çıkmak için savaş vermek ve diğerleri tarafında işitilmek için. ve bazen kafamızla gırtlağımız arasındaki yolculukta kaybolurlar. bu film, sessizliğin içinde uzun bir süre dolaşıp durmuş o kaybolmuş kelimelerin (ve yanlış anlaşılmaların, hataların, geçmişin ve acının) hikayesidir. ve birgün onlar dışarıya dökülürler ve buna başladıklarında hiçbir şey onları durduramaz."

    kısacası izleyin, izlettirin bu naif filmi...

    --- spoiler ---
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap